avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil-vechime in specialitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil-vechime in specialitate?

Buna ziua,
Am fost angajata in anul 2008 bibliotecar debutant studii superioare, dupa 6 luni am dat examen si am promovat la bibliotecar SIII. In aprilie 2011 am intrat in concediu crestere copil. Fiind in concediu crestere copil am trecut in treapta SII, desfiintandu-se SIII. In aprilie 2013 m-am intors la serviciu. As dori sa promovez anul acesta si ma lovesc de problema ca nu am voie decat dupa trei ani de vechimie in campul muncii. Tin sa precizez ca am 2 ani la rand calificativul 'foarte bine'.Desi OUG 124/2011 art. 17 pct.27 spune altceva. Ce alte argumente sa le mai aduc sefilor pentru a lua in considerare aceasta lege? Am minimul pe economie 975.Dupa aceasta lege anul acesta fac 7 ani vechime in specialitate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 19 Februarie 2015
Incepand cu 01.01.2012, perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 din OUG 111/2010 constituie vechime în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de ccc este vechime in specialitate - se aplica si in cazul meu oug nr. 124/2011? alia2 alia2 Buna ziua, In perioada noiembrie 2009 - august 2011 am beneficiat de concediul de crestere copil pana la doi ani. Stiu ca la sfarsitul anului 2011 a aparut ... (vezi toată discuția)
Functionar public sorynuta sorynuta buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns am fost functionar public asistent 2 cu o vechime de 4 ani dupa care am stat acasa 3 ani in ... (vezi toată discuția)
Vechimea in specialitate vasilchia vasilchia din 2 ian.2010 pana la 2 ian 2012 a fost in concediu pentru crestere copil ( primul copil); din 14 iulie 2012 si in prezent este in CCC al 2-lea copil. Ma ... (vezi toată discuția)