avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasi intentare proces pensie alimentara dupa separare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasi intentare proces pensie alimentara dupa separare

Buna ziua,

As dori sa stiu pasii ce trebuiesc urmati pentru a intenta o actiune juridica in stabilirea pensiei alimentare si a programului de vizita. De ex fostul sot munceste insa fara cim si are ca si venit net inregistrat pensie de handicapat in valoare de 230 de lei.Cum se calculeaza pensia ramane la 1/4 din venitul inregistrat sau care ar fi in valoare de aprx 60 de lei sau este alta solutie?

Va multumesc!
Trebuie sa introduceti actiune in instanta inn ceea ce priveste pensia alimentara, tatal daca doreste sa aiba legaturi cu propriul copil este cel indreptatit sa solicita program de vizita. Pensia alimentara se va calcula la minimul pe economie in cazul in care nu are contract de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara krisztinasocaciu krisztinasocaciu Buna seara. In legatura cu pensia alimentara am o nelamurire. Am divortat fara avocat .....pensia alimentara s-a hotarat 25% din veniturile realizate de ... (vezi toată discuția)
Marirea pensiei alimentare wyoreal78 wyoreal78 Buna ziua. As dori si eu o lamurire legata de un proces pentru marirea pensiei alimentare. Am un copil cu fosta sotie, caruia ii platesc pensie alimentara in ... (vezi toată discuția)
2 probleme minore sper Linxu Linxu Buna ziua , am si eu 2 probleme , 1. - sunt divortat , platesc pensie alimentara , am omis sa o platesc cateva luni , ok vina mea , fosta sotie ma dat in ... (vezi toată discuția)