avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie provizorie pe domeniul public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie provizorie pe domeniul public

Buna ziua,
Am cumparat cu acte in regula in anul 2013 o constructie provizorie amplasata pe domeniul public. Suprafata de 19mp din care constructie comerciala de 15m si terasa acoperita de 4mp.Vanzatorul obtinuse autorizatia de construire in anul 1997 de la primaria capitalei pentru o suprafata construita de 34mp. Dupa cativa ani aceasta persoana juridica a fost obligata, a primit instintare de la adp, sa restranga constructia si astfel a juns la suprafata de 19mp chiar daca primise autorizatie de 34mp in 1997. Eu in anul 2009 am inchiriat de la el acest spatiu de 19mp pentru care el platea impozit pe teren catre adp.In anul 2013 am cumparat de la el aceasta constructie iar in actele notariale scrie clar ca el nu mai are nici o pretentie patrimoniala sau de alta natura fata de mine. Am primit toate actele de la el , inclusiv autorizatia de construire.Pana in decembrie anul trecut am functionat pe aceasta suprafata avand toate autorizatiile de la domeniul public si platind impozit pe teren catre adp.In ianuarie in acest an am depus iarasi actele pentru prelungirea actelor de ocupare a domeniului public si am primit aviz favorabil pentru inca doi ani , pana la sfarsitul anului 2016 , cu obligatia de a mari si de a reface spatiul conform autorizatiei de construire din 1997, adica sa maresc pana la 34mp si sa platesc impozit aferent acestei suprafete. Avand nevoie sa modific constructia, am sunat fostul proprietar sa , de buna credinta nevrand sa fac o prostie, sa-l intreb unde sunt stalpii de sustinere a constructiei si alte lucruri care tin de constructie. Atunci el mi-a zis ca in cazul in care trebuie sa-l maresc , trebuie sa-i mai platesc ,ca eu defapt am cumparat de la el doar 19mp si nu 34mp si sa-i platesc si costurile pentru autorizatia de construire obtinuta in 1997. Dar el ca si constructie mi-a vandut doar 19mp si asupra restului de teren nu a mai avut nici un drept deoarece de multi ani a avut drept de folosinta de la adp doar 19mp.
Intrebarea mea este, ce drepturi mai are el asupra acelei autorizatii , proprietatii sau a unei parti de constructii inexistente?Autorizatie de construire este obtinuta in 1997 este valabila si imi apartine de drept?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andyc76 , utilizator 19:07, 19 Februarie 2015
pana nu se vad actele nu vi se poate raspunde.daca puteti mari suprafata nu vad ce legatura mai are el, terenul neapartinandu-i, dar nu va pot raspunde cu certitudine
Exista posibilitatea ca el sa nu-mi fi predat toate actele aferente acestei autorizatii? Daca el a modificat constructia , ar trebui sa existe si acte pentru modificare si alt poiect autorizat pentru alta suprafata, suprafata pe care mi-a vandut-o? In contractul de vanzare cumparare e trecuta suprafata de 19mp in baza autorizatiei de construire pe 34mp.Ar trebui sa fie trecute in actul de vanzare- cumparare si acele acte? Dar daca el a facut modificarea fara nici un act legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare constructie in legalitate Neamtu_Adrian Neamtu_Adrian Buna ziua. Am un teren trecut in CF pasune la care am facut dosarul pt.PUZ dar nu s-a aprobat dosarul deoarece nu am avut 10.000 MP. Intre timp a expirat toate ... (vezi toată discuția)
Intabulare imobil tudor.z tudor.z detin, din anul 1997, un imobil (teren+cladire), obtinut prin act vanzare-cumparare si inscris la vremea respectiva in cartea funciara, prin ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare daleshd daleshd In anul 2007 am cumparat de la primarie un teren in vederea extinderii unui spatiu comercial al carui proprietar sunt . Licitatia s-a tinut in urma aprobarii ... (vezi toată discuția)