Sotul meu, nascut la data de 26 mai 1956,a fost pensionat pe caz de boala începând cu data de 31.10.2012.Stagiul total de cotizare,calculat de Casa de pensii a fost de 35 ani,8 luni,1zile,dar nu a luat in seama adeverinta de grupa a -II-a,eliberata de catre societatea unde a lucrat sotul meu.
Am dat in judecata, am avut castig de cauza si Justitia a obligat Casa de pensii sa valorifice perioada 01.05.1981-31.03.2001,ca reprezentând stagiu de cotizare realizat in grupa a -II-a de munca( deci e vorba de 20 ani ) Casa de pensii urmeaza sa puna in aplicare prevederilșe justitiei
Intrebare: 1. -fata de varsta si stagiul de cotizare nou(pe care tb. sa-l recalculeze Casa de pensii),sotul tb. sa se mai prezinte anual la comisia de expertiza medicala si de la ce data va avea dreptul la pensie pt. limita de varsta ?
2. Pentru aceste drepturi tb. sa faca sotul cerere, sau casa de pensii are obligatia sa ne informeze si sa le puna in aplicare? Multumim anticipat!
Multumesc pt. raspuns,dar n-am inteles ceva; mi-a zis cineva , ca in cazul pensiei de boala, când ajungi sa mai ai 3,sau 4 ani pana la pensia de limita de varsta, primesti pensia de invaliditate fara sa te mai prezinti anual la comisia de expertiza medicala ;sotul meu avand dreptul la pensia pt. limita de varsta peste 3 ani, poate sa nu se mai duca de aici in acolo la expertiza medicala anuala? Exista o prevedere legislativa in acest sens, tb. sa faca sotul meu cunoscut cumva acest lucru Casei de pensii, sau cum se procedeaza??