avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensia de boala la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensia de boala la limita de varsta

Sotul meu, nascut la data de 26 mai 1956,a fost pensionat pe caz de boala începând cu data de 31.10.2012.Stagiul total de cotizare,calculat de Casa de pensii a fost de 35 ani,8 luni,1zile,dar nu a luat in seama adeverinta de grupa a -II-a,eliberata de catre societatea unde a lucrat sotul meu.
Am dat in judecata, am avut castig de cauza si Justitia a obligat Casa de pensii sa valorifice perioada 01.05.1981-31.03.2001,ca reprezentând stagiu de cotizare realizat in grupa a -II-a de munca( deci e vorba de 20 ani ) Casa de pensii urmeaza sa puna in aplicare prevederilșe justitiei
Intrebare: 1. -fata de varsta si stagiul de cotizare nou(pe care tb. sa-l recalculeze Casa de pensii),sotul tb. sa se mai prezinte anual la comisia de expertiza medicala si de la ce data va avea dreptul la pensie pt. limita de varsta ?
2. Pentru aceste drepturi tb. sa faca sotul cerere, sau casa de pensii are obligatia sa ne informeze si sa le puna in aplicare? Multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Verabucsa , utilizator 15:41, 20 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pt. raspuns,dar n-am inteles ceva; mi-a zis cineva , ca in cazul pensiei de boala, când ajungi sa mai ai 3,sau 4 ani pana la pensia de limita de varsta, primesti pensia de invaliditate fara sa te mai prezinti anual la comisia de expertiza medicala ;sotul meu avand dreptul la pensia pt. limita de varsta peste 3 ani, poate sa nu se mai duca de aici in acolo la expertiza medicala anuala? Exista o prevedere legislativa in acest sens, tb. sa faca sotul meu cunoscut cumva acest lucru Casei de pensii, sau cum se procedeaza??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate sa iasa la pensie ptr. limita de varsta? mariatoda30 mariatoda30 buna ziua!, sotul meu este nascut in 26. 07. 1956, a lucrat din 1973 sept pina in mai 2006, dupa care a intrat in pensie de boala, mentionez ca 29 de ani si ... (vezi toată discuția)
Tata cu parkinson, posibilitate pensionare definitiva androidu androidu Buna tuturor.Tatal sotiei mele are de doi ani boala parchinson, locuieste in provincie si trebuie sa mearga la comisie pentru pensie.Problema este ca boala a ... (vezi toată discuția)
Exista o lista cu bolile cronice pentru pensionare? aureliamoldovan aureliamoldovan As dori sa stiu daca exista o lista cu bolile cronice pt pensionare.In caz ca nu exista,as dori sa aflu daca epilepsia intra in categoria bolilor cronice pt ... (vezi toată discuția)