avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Numere false de inmatriculare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Numere false de inmatriculare

Buna. In cursul zilei de 17.02 am dorit inmatricularea unui autoturism care era pe leasing. La serviciul Inmatriculari a mers proprietarul (tatal meu) care in timp ce se afla cu dosarul m-a sunat pentru a duce inclusiv numerele de inmatriculare care le aveam pe masina. In acest timp, nestiind daca numerele au fost radiate, la nici 2 minute de serv inmatriculari m-a oprit in circulatie un echipaj de politie deoarece vorbeam la telefon. In acest caz facand procesul pentru a-mi da amenda au descoperit ca numerel erau radiate si ca au fost atribuite alte numere care in cele din urma le-am aflat de la echipajul de politie. M-au intrebat daca stiu, bineinteles cum nu stiam am spus ca nu, m-au intrbat pe urma care sunt numerele noi insa nici acele numere nu le stiam care vor fi sau care erau.
Mi-au facut in cursul zilei de 17.02.2015 dosar penal , bineinteles mi-au luat permisul. voriam sa stiu in cazul acesta ar fi vreo sansa sa imi reiau permisul? sau alte solutii. Cam cum decurg astfel de cazuri. Precizez ca in aceeasi zi de 17.02 a fost depus dosarul fiind chestie de minute
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
ioanadb, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioanadb , utilizator 18:53, 19 Februarie 2015
Pe durata cercetarilor nu aveti dreptul sa conduceti, raportat la descrierea dvs, cred ca se va dispune o solutie de neurmarire si netrimitere in judecata, cat va dura insa toata procedura, nu poate sa va spuna nimeni.
Ieri am fost la un domn avocat pentru a ma reprezenta daca este cazul in instanta. Cei de la politie mi-au dat un document cu care mi s-a spus sa merg la parchet si de acolo sa cer eventual dreptul sa conduc. Ma cam indoiesc ca procurorul o sa accepte in acest caz. Alte incalcari ale legii nu am avut. Cazuri similare nu, accidente nu. O sa tina cont oare si de lucrurile acestea? Faptul ca nu am mai avut fapte similare sau accidente de 7 ani de cand am permisul de conducere
Din descriere banuiesc ca s-a retinut infractiunea prevazuta si pedepsita de art. 334 alin.2 c.p. si dovada este fara drept de circulatie, in aceasta situatie se va respinge cererea dvs.
Procurorul nu poate prelungi un drept pe care dvs nu il mai aveti.
da, ca si infractiune mi-au facut dosarul respectiv.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face in situatia mea? Teo75 Teo75 Veneam din Praga cu o masina inmatriculata provizoriu pe 5 zile. Am ajuns in tara la Arad la ora 16:30, in ultima zi de valabilitate a numerelor si m-am ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate rin82 rin82 Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere expirate, doua abateri! va rog ajutati-ma cu un sfat Robertrobi Robertrobi Buna seara. As avea o intrebare , In ziua de 15.08.2014 am fost oprit de catre un echipaj de politie eu avand numere expirate la masina mi sa retinut ... (vezi toată discuția)