Va adresez rugămintea să-mi spuneţi care este timpul maxim prevăzut de lege în care angajatorul este obligat să-mi răspundă (în scris) la o cerere. La firma unde lucrez nu s-au mai plătit salariile de peste 3 luni, iar contribuţiile cu reţinere la sursă nu s-au virat de câţiva ani (evident, ANAF-ul nu a făcut încă nimic). Pentru că avem salarii foarte mici (între 800-100 lei/lună), unii dintre noi nu mai au bani nici de mijloacele de transport pentru a ajunge la serviciu. Am depus, impreună cu alţi colegi, o solicitare scrisă în care am cerut plata drepturilor salariale la zi, precum şi achitarea către bugetele de stat a sumelor reţinute în acest scop din salariu. Am înţeles că acesta este un demers obligatoriu înaintea depunerii plângerii penale. Aş vrea, deci, să ştiu, până când este obligat administratorul firmei să-mi răspundă. Mulţumesc mult
Concedierea pentru ce motiv? Pentru că presupun că nu este tocmai legală o concediere pe motiv de plângere la Parchet sau pe motiv că ne cerem drepturile şi că solicităm respectarea contractului de muncă. (În paranteză fie spus, eu am o tumoră la rinichi, mi s-a spus că în aprilie se va vedea dacă trebuie să-mi scoată acel rinichi, deci situaţia mea, din punctul de vedere al asigurării de sănătate, este disperată). Iar dacă ar fi o concediere pe motiv de desfiinţare a posturilor atunci ar trebui să aibă obligaţia de a ne da în şomaj, nu-i aşa? Oricum nouă ne-a ajuns cuţitul la os, suntem ameninţaţi şi terorizaţi psihic de către administrator, ni se dau cerinţe tot mai mari neînscrise în fişa postului, iar când i-am replicat asta mi-a spus bătând cu pumnul în masă că ştie, ptr. că nu e un tâmpit, ci un om citit şi cult?!?! (Doamne fereşte când cineva nu mai are simţul penibilului şi îşi pierde uzul raţiunii, dar el în starea asta a ajuns). Mulţumesc mult şi vă rog să-mi răspundeţi şi la această întrebare.
Concedierea poate surveni pe motive financiare - lipsa mijloacelor financiare - , prin desfiintarea posturilor.
O concediere pe motiv de plângere la Parchet sau pe motiv că va cereti drepturile şi că solicitati respectarea contractului de muncă nu are suport legal.
Sesizare
Damian Florian
Bună dimineața. Lucrez la o firmă de construcții în București și de două luni jumate nu am primit salariu tot ne plimba ca azi ca maine ce trebuie să ... (vezi toată discuția)