avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minori

Buna seara.
Am nevoie de sfaturi cat se poate de amănunțite si daca se poate un cost estimativ.
Cei doi părinți decid sa divorțeze după ce mama este infidela(pusa sa aleagă intre amant si copii a ales amantul). Problema este urmatoarea, inițial mama declara ca cedează tutela copiilor tatălui.pleacă de acasă seara iar a după zi decide ca vrea copii. Situația se repeta.
Acum vin intrebarile: tatăl vrea custodia copiilor chiar daca iar ceda ei toate bunurile din căsnicie.
Ce se poate face si cum trebuie procedat astfel încât tatăl sa aibă șanse de câștig in instanță intrun proces de custodie având in vedere ca mama dea lungul timpului a fost ajutata in permanenta de familia tatalui cu creșterea copiilor (dădace neplătite in timp ce mama nu se preocupa de educația si creșterea celor 2copii).
Povestea este lunga dar ce ma neliniștește cel mai mult este faptul ca cel cu care este mama in relație este alcoolic peste asta mai joaca si la pariuri. Pentru binele copiilor care nu au fost niciodată intro astfel de atmosfera cel mai bine este sa fie luați de tata
Va rog sa ma ajutați daca se poate un pic detaliat despre ce pasi ar trebui luați ca: 1 pana la definitivarea divorțului copii sa fie in siguranță. 2 cum trebuie tatăl sa procedeze pentru a obține custodia celor 2minore.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:20, 20 Februarie 2015
Buna seara! In primul rand trebuie inaintata actiunea de divort, exercitarea autoritatii parintesti in comun si stabilirea domiciliului minorilor la dvs. cu obligarea celuilalt parinte la plata unei pensii de intretinere pentru copii. Instanta va avea in vedere interesul superior al minorilor, care dintre parinti are posibilitati mai bune, atat materiale cat si morale, pentru a asigura o buna crestere si dezvoltare pentru cei mici. In cazul in care vor fi audiati copii, instanta va tine seama si de exprimarea optiunii acestora in legatura cu parintele cu care doresc sa locuiasca.
Daca doriti sa luati in mod legal copii la domiciliul dvs. pana la finalizarea divortului, puteti formula o ordonanta presedentiala.
Totusi, fiind vorba de copii dvs., incercati sa ajungeti la un acord cu mama spre a obtine domiciliul minorilor in mod amiabil.
Actiunea de partaj se va judeca dupa finalizarea actiunii de divort.
in ceea ce priveste costurile, acestea variaza in functie de modalitatea de desfacere a casatoriei pe care o veti alege.
In primul rand trebuie sa va clarificati notiunile pentru ca amestecati (grav) lucrurile si va sabotati singur.
Mama nu poate fi pusa sa aleaga intre amant si copii. Poate intre sot si amant... Dar amantul si copiii nu intra in aceeasi categorie si nu au cum sa fie comparati...
Apoi, copiii nu pot fi cedati in schimbul bunurilor. Iarasi, nu-s in aceeasi categorie si nu pot fi comparati.
Nu aveti de ce discuta despre tutela - tutela este o forma de ocrotire a minorilor care sunt lipsiti de parinti. Cum si mama si tatal copiilor dvs traiesc si se stie foarte clar unde sunt nu vorbiti despre tutela ci despre responsabilitatea parintilor fata de copii.

Inteleg ca dvs considerati ca este in avantajul copiilor ca acestia sa locuiasca la dvs. Cereti ca domiciliul lor sa se stabileasca la dvs, motivati de ce considerati ca este in interesul copiilor acest lucru (ca e mai bine sa nu-si schimbe locuinta cu care sunt obisnuite, ca parintii dvs se vor ocupa in continuare de ele, ce alte argumente mai aveti).
Amantul nu prea intra in discutie, dar puteti sa pomeniti si de problema lui cu alcoolul.

Ar fi bine sa aveti un avocat, pentru ca nu va incadrati in uzanta instantelor si trebuie sa fiti bine reprezentat ca sa aveti sanse.

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am probe că soția are relații extraconjugale. se pot aduce aceste probe în instanță în vederea obținerii custodiei copiilor? bogdan.bociu bogdan.bociu Eu am probe concrete cum ca sotia mea are relatii extraconjugale ( inregistrari audio, video, martori ). Chiar au fost impreuna intr-un alt judet, cazati la ... (vezi toată discuția)
Divort în urma violentei domestice, doi copii minori DarSab DarSab Bună seara! Sunt angajată, mă pot duce să locuiesc în casa părintească. Sunt agresată psihic și fizic de soțul meu. Avem doi copii minori, de 3 și ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , as dori și eu sa știu ce tip de cerere /foaie ... Serbanescu Georgiana Serbanescu Georgiana Bună ziua , as dori și eu sa știu ce tip de cerere /foaie ar trebuii sa completez prin care sa arate ca nu mi abandonez copiii, țin sa menționez ca sunt ... (vezi toată discuția)