avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... dispozita primarului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

dispozita primarului

Buna ziua!
Dispozitia primarului -referitor la restiuirea in natura a unui imobil- trebuie comunicat administratorului? Care este termenul de comunicare si daca este reglementat prin lege termenul de comunicare??
Intr-un caz o dispozitie a fost comunicat peste un an de la emitere si nu a fost adus la cunostinta administratorului- persoana juridica- si nici chiriasii nu aveau cunostinte despre dispozitie.
Este prevazut in lege obligatia primarie de a comunica Dispozitia emisa?



Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioan2009 , utilizator 09:02, 17 Iunie 2009
Dispozitia emisa in temeiul Legii nr.10/2001 se comunica doar persoanei indreptatite. Aceasta la rindul ei isi valorifica drepturile in contradictoriu cu chiriasii si alte persoane.
Dar administratorul imobilului (persoana juridica, care prin Hotararea Consiliului Local a devenit si proprietar) care a dat in chirie imobilul, nu trebuia sa cunoaste situatia?
Iar noul proprietar caruia i-sa restituit imobilul nu s-a adresat societatii si nu a cerut preluarea spatiului respectiv.
Dispozitia produce efecte de la comunicare?
Este putin ciudat cum imobilul a devenit proprietatea unei persoane juridice prin HCL, iar apoi prin dispozitia primarului acesta a fost totusi restituit in natura unei persoane fizice. Dar, daca situatia sta asa ( iar HCL nu a fost anulata, eventual , printr-o hotarare judcatoreasca), si daca vi s-a comunicat acum acea dispozitie o puteti contesta in instanta. Daca afirmati ca administratorul este si proprietarul imobilul acest lucru ar trebui sa rezulte si din cartea funciara.
Puteti sa faceti contestatie in termen de 30 de zile de la data la v-a fost comunicata.
buna ziua tuturor! sunt si eu intr-un caz similar: stau intr-o casa nationalizata, proprietarului i-a fost respinsa o prima cerere de revendicare prin 2000 cred si apoi (2008) prin decizia primarului si portocol de predare primire restituita in natura fara teren. mentionez ca decizia este datata sept 20089asa scrie pe protocol, decizia nu am vazut-o) instiintzarea pe care am obtinut-o neoficial, este datata dec 2008. i-am trimis eu notificare proprietarului, precum ca doresc incheierea unui contract de inchiriere, desi trebuia sa imi trimita ei dar pina acum nu au aparut. vin cu pretexte de genul : ba ca nu au nici o hirtie ba mi-au trmis un formular de contract clasic de inchiriere pe 1 an si nu pe 5 ani conform legii si daca am sustinut printr-un reply ce obiectii am conform legii, nu am mai primit nimic. ma puteti sfatui ce pot sa fac in continuare si ce pericole ma asteapta si cum as putea sa le evit? va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 - contestatie marius012 marius012 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, a fost emisa o notificare pe baza Legii 10/2001 catre PMB. PMB a raspuns in 2007 cu o dispozitie de primar prin ... (vezi toată discuția)
Legea nr.10/2001 andruD andruD Când s-a emis o dispoziție de Primar prin care s-a dispus restituirea în natură a unui bun imobil, persoana căreia i s-a restitutit bunul în natură, are ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de inchiriere angella angella Buna Ziua! Intre doua firme s-a incheiat un contract de inchiriere. Spatiul inchiriat a fost restituit in natura, prin dispozitia Primarului din ..2008. Dar ... (vezi toată discuția)