Ma numesc Lavinia A. am 36 de ani si o fetita de 4 ani si jumatate. Sotul meu a murit in urma cu 4 ani in urma unui accident de munca in timpul serviciului, fostul patron pentru ca nu lucra cu contract a declarat altceva la politie si totul a fost musamalizat. Sotul a lucrat foarte putin cu contract, majoritatea timpului lucrand fara contact. Intrebarea mea este: fetita mea poate primi pensie de urmas???
Daca sotul lucra cu contract de munca la data ivirii decesului se poate acorda pensie de urmas.
Art. 86 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii.
(2) Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas, indiferent de varsta si de durata casatoriei, daca decesul sotului sustinator s-a produs ca urmare a unui accident de munca sau a unei boli profesionale si daca nu realizeaza venituri lunare dintr-o activitate profesionala pentru care asigurarea este obligatorie ori daca acestea sunt mai mici de 35% din castigul salarial mediu brut, prevazut la art. 33 alin. (5).
Problema in cazul dv. e cum puteti face dovada cauzei decesului. Exista martori la accident ?
Pensie de urmas
Canimaskim
Buna seara.Am citit forumul si totusi fiecare caz in parte e divers...L-am pierdut pe tata in 2010 la varsta de 56 de ani cu peste 35 de ani pe cartea de ... (vezi toată discuția)