avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau SRL ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau SRL ?

Buna ziua. Care sunt dezavantajele si avantajele la PFA fata de SRL ? Ce sfat ii pot da fiului meu care doreste sa construiasca o pensiune pe litoral ? Este mai bine ca PFA ? Terenul pe care urmeaza sa construiasca este propietatea lui. Daca poate angaja personal sau nu.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:59, 28 Februarie 2015
Da, poate angaja personal si pe PFA.
Pentru a se autoriza ca pfa la registrul comertului trebuie sa aiba acte de studii/de calificare pentru acel cod caen pentru care opteaza. Pe cand pentru infiintarea unui srl nu ii trebuie asa ceva.
Da are calificare , a terminat Economia comertului, turismului , serviciilor. Dar cum este mai bine? PFA ?
Poate si pfa. E doar chestie de optiune caci in rest, la cum se arata proiectul de cod fiscal care va fi aplicat din 2016, nu mai e deosebire daca va ganditi la partea de fiscalitate.
Daca va hotarati pentru pfa, cititi si la adresa urmatoare marturii facute de cineva care a parcurs pasii pentru autorizare.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auditor energetic pentru cladiri - pfa sau profesie liberala stefansn stefansn Buna ziua, Sunt auditor energetic pentru cladiri atestat de Ministerul Dezvolatarii si sunt inregistrat la RC ca PFA cu codul CAEN 7112. Pot desfasura ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Daria B. Daria B. Buna ziua, As vrea sa infiintez o firma ca sa pot emite facturi pentru serviciile prestate si nu stiu care varianta e mai buna si din punctul de vedere al ... (vezi toată discuția)
Srl-d sau pfa alexg2014 alexg2014 Salut, Am 30 ani si lucrez la freelancer. 1.Ce ma sfatuiti sa aleg, infiintarea unui PFA sau SRL-D? Eu voi fi singurul administrator si angajat. Nu lucrez ... (vezi toată discuția)