avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale imprumut societate fara dobanda
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

imprumut societate fara dobanda

buna ziua,

As dori sa stiu daca in cazul imprumutarii de catre asociat- persoana fizica a unei societati comerciale este obligatorie inserarea in contract a unei dobanzi?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: angela23 , utilizator 11:42, 16 Iunie 2009
Nu este obligatorie inserarea clauzei cu privire la dobanda. Trebuie insa specificata perioada pentru care se face imprumutul.
Daca asociatul "imprumuta"sociatatea cu o suma de bani aceasta nu este purtatoare de dobanzi. Aceasta suma este contribuitia sa la sustinerea societatii, aceasta putandu-se transforma intr-o marire de capital social.
Va multumesc. Ati fost de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anatocismul poate servi drept baza pentru majorarea capitalului? crinarug crinarug In cazul aplicarii capitalizarii dobanzii la imprumut (anatocism) l (o societate nerezidenta si asociat unic catre o societate rezidenta) cu respectarea celor ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale srl CarlaE CarlaE Detinem un Srl, unde suntem 3 asociati, fiecare avand 1/3 din partile sociale. Am avut o intelegere initiala in care, de comun acord, toti 3 ar fi trebuit ... (vezi toată discuția)
Capital social sau cont bancar? mirela07 mirela07 V a rog sa-mi da-ti un sfat.Am o nelamurire care pentru unele persoane ar putea fi floare la ureche, dar pentru mine (fara experienta) e un mister.La ... (vezi toată discuția)