Povestea începe undeva în 2011 când am primit o notificare din partea unei firme de recuperare conform căreia am 4400 ron de plată pt un abonament de telefonie mobilă neplătit...factura inițială fiind undeva la 600 ron, datată din 2006. Pe parcurs până în prezent am achitat, puțin câte puțin, aproximativ 2600 ron din minunea asta, ultima plată fiind făcută în Noiembrie 2014, așadar recent.
Astazi când mi-au dat sms să îmi spună că ”perioada preliticgioasă s-a încheiat și dosarul va fi depus spre soluționare instanței în termen de o săptămână” recunosc că m-am aprins un pic... și am sunat și i-am făcut cu ou și cu oțet, că st olteancă și sunt iute la mânie :) X-(
Nu am cum să achit diferența de la 2600 la 4400 #-o că dacă aveam achitam să scap de ei! Vă cer opinia și vă întreb ce ar trebui să fac, pentru că nu vreau niciun proces pt o prostie d-asta...dar nici să achit nu am pt ca nu lucrez momentan ...:frantic:
Stimată domnișoară, considerați suma de 2600 lei, deja platită, ca și taxă pe prostie. Nu trebuia să plătiți nimic, dreptul lor de a vă executa este prescris.
Considerați că ați absolvit mai repede această formă de educare ( glumesc) și spuneți-le că nu au cum să vă oblige să plătiți.
Puteți consulta un avocat să vedeți dacă o parte din ce ați plătit e plată nedatorată ( hint Ș dacă nu se prevede în contract expres că penalitățile pot depăși valoarea datoriei, nu vă puteau cere mai mult de 880 lei ).
dar inteleg ca prescriptia s-a anulat din moment ce eu, in nestiinta mea, mi-am recunoscut datoria...asadar urmatorul termen de prescriptie ruleaza din noiembrie anul trecut cand am facut ultima plata :))) si acum m-au sunat ei si mi-au spus ca daca achit 800 de ron se inchide dosarul =))
Termenul de prescripție s-a împlinit în 2010 cel mai târziu probabil. Odată împlinit, plata ulterioară nu poate avea ca și efect întreruperea termenului de prescripție. Mortul de la groapă nu se mai întoarce. :bow:
Erată - suma maximă pe care v-o puteau cere este 2*600 lei = 1,200 lei și nu 880 lei cum am scris mai sus.
Prescriere datorie
mircea1482
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi profesioniste legate de problema mea. Am avut in 2001 un abonament la Orange pe care stiu ca l-am ... (vezi toată discuția)