avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sarcina probei cu privire la nasterea dreptului la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sarcina probei cu privire la nasterea dreptului la actiune

Art. 272. Codul Muncii
Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.

Ca sa dovedeasca prescrierea unui drept banesc, nesalarial, angajatorul trebuie sa dovedeasca data la care ia nastere dreptul de actiune la acest drept.
Cum trebuie angajatorul sa faca acest lucru?
Si in ce conditii urmeaza instanta sa il decada de la invocarea acestei exceptii daca nu a facut aceasta dovada pana la primul termen??
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Conflict de munca fara martori ContSters205948 ContSters205948 IN ziua de azi nu este uneala cind dai in judecata angajatorul dar in judecata daca nu ai copii xerox dupa procesele verbale si angajatorul zice ca nu este ... (vezi toată discuția)
Lipsa raspunsului de intampinare poate determina decaderea reclamantului de a mai propune probe la primul termen de judecata? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca reclamantul nu depune raspuns la intampinare in termenul prevazut NCPC, acesta mai poate ... (vezi toată discuția)
Există o condiționalitate între aplicarea prevederilor art. 272 codul muncii și plata de către angajator a contribuțiilor legale, pentru salariat viktorV viktorV Există o condiționalitate între aplicarea prevederilor art. 272 Codul Muncii și plata de către angajator a contribuțiilor legale, pentru salariat, în ... (vezi toată discuția)