avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONFLICT DE MUNCA FARA MARTORI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONFLICT DE MUNCA FARA MARTORI

IN ziua de azi nu este uneala cind dai in judecata angajatorul dar in judecata daca nu ai copii xerox dupa procesele verbale si angajatorul zice ca nu este adevarat conform legii este obligat sa vina cu procesele verbale.
Cel mai recent răspuns: ContSters205948 , utilizator 11:41, 26 Iulie 2011
Intr-adevar sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare,dar poate reveniti fiind mai explicit asupra problemei ce va intereseaza punctual.
instanta va obliga angajatorul sa depuna copii dupa procesele verbale la dosarul cauzei.
lazar27 a scris:

IN ziua de azi nu este uneala cind dai in judecata angajatorul dar in judecata daca nu ai copii xerox dupa procesele verbale si angajatorul zice ca nu este adevarat conform legii este obligat sa vina cu procesele verbale.

De la regula înscrisă în art.1169 C.civ. - „cel ce face o propunere înaintea judecăţii trebuie să o dovedească” - , legea stabileşte şi o altă excepţie . Astfel, art.272 C.mun. prevede că : „Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare”. Aşadar, în dreptul muncii regula este că sarcina probei îi revine angajatorului, indiferent de poziţia pe care acesta o are în proces, iar dacă el nu reuşeşte să facă dovada temeiniciei şi legalităţii măsurii luate, angajatul poate avea câştig de cauză .
angajatorul trebuie sa aduca procese verbale din obiectivul unde am lucrat dar el nu le avea prezenta o dadeam prin telefon si pontajul il facea dispeceratul,dar in final daca vine in instanta cu caietul de la DISPECERAT NU TREBUIE SA EXISTE MODIFICARI STERSATURI SAU POATE SA VINA CU MARTORII FOSTUL ANGAJATOR CA NU E ADEVARAT ORE LUCRATE CARE LE FACE-AM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există o condiționalitate între aplicarea prevederilor art. 272 codul muncii și plata de către angajator a contribuțiilor legale, pentru salariat viktorV viktorV Există o condiționalitate între aplicarea prevederilor art. 272 Codul Muncii și plata de către angajator a contribuțiilor legale, pentru salariat, în ... (vezi toată discuția)
întoarcerea probaþiuni în conflictele de muncã bartac bartac În conflictele de muncă se poate întoarce sarcina probaţiuni, eu sunt reclamantul(salariat), am depus cererea de chemare în judecată, angajatorul a depus ... (vezi toată discuția)
Nemotivarea contestatiei ramy84 ramy84 Angajatorul a emis o decizie de concediere disciplinara, cu art. 61 lit. a C. Muncii. Angajata a depus contestatie in instanta impotriva deciziei de ... (vezi toată discuția)