avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nemotivarea contestatiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nemotivarea contestatiei

Angajatorul a emis o decizie de concediere disciplinara, cu art. 61 lit. a C. Muncii. Angajata a depus contestatie in instanta impotriva deciziei de concediere, insa nu si-a motivat contestatia, specificand ca motivele le va depune la prima zi de judecata. In mod normal stiu ca societatea ar trebui cel tarziu in prima zi de judecata sa depuna intampinarea, iar in intampinare trebuie sa raspunda la toate capetele de cerere. Se poate ca in prima zi de judecata societatea sa solicite termen pentru studiu sau ceva de genul asta? Altfel pe ce baza ar putea scrie intampinarea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 15 Iunie 2009
Da, poate cere un nou termen scurt pentr a studia motivele depuse de rclamanta.
Nu aveti jurist la unitate?
Da, puteti cere termen pentru a lua la cunostiinta de actiunea contestatoarei sau sa va angajati avocat.
Apoi, veti putea face intampinare.

avocat Claudiu Lascoschi
va multumesc pentru raspunsuri, imi vor fi de ajutor
Ce ne facem cu următoarea prevedere, atunci?

Codul muncii
Articolul 287
Sarcina probei in conflictele de munca revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare.
Pai daca nu si-a motivat contestatia de unde sa stie ce dovezi sa aduca?
Instanta ii va da un termen nou in aceasta situatie.

Alte discuții în legătură

întoarcerea probaþiuni în conflictele de muncã bartac bartac În conflictele de muncă se poate întoarce sarcina probaţiuni, eu sunt reclamantul(salariat), am depus cererea de chemare în judecată, angajatorul a depus ... (vezi toată discuția)
Tardivitatea depunerii intampinarii adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Se face recurs in termen legal la o hotarare al Tribunalului Muncii castigat atat pe fond cat si pe cauza.instanta ... (vezi toată discuția)
Primul termen peste 6 luni? si alte intrebari... w0lfshad3 w0lfshad3 Am reusit sa obtin primul termen cand m-am dus la registratura. Este in aprilie 2010, este normal sa fie peste 6 luni? Termenele \"de urgenta\" de 15 zile se ... (vezi toată discuția)