Am reusit sa obtin primul termen cand m-am dus la registratura. Este in aprilie 2010, este normal sa fie peste 6 luni? Termenele "de urgenta" de 15 zile se aplica de la prima infatisare la termenele urmatoare?
Doamna de la registratura mi-a scos dosarul (neinregistrat) din teanc, si s-a oferit sa-i dea numar si termen? Este obligata sa faca acest lucru?
Cand este anuntata firma sa vina in intampinarea chemarii in judecata respectiv in ce termen poate prezenta intampinarea?
Asa dau termene acum. Cu intampinarea se vine la primul termen de judecata pentru a raspunde la toate capetele de cerere invocate in cererea de chemare in judecata.Firma se va prezenta la primul termen de judecata cand va fi citata.
Întâmpinarea trebuie depusă a dosar cel mai târziu cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată (art.114 ind.1 alin.2 C.proc.civ.).
În conflictele de muncă, angajatorul este obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare, indiferent că are calitatea de reclamant sau pârât în proces, întrucât în această materie sarcina probei este inversată, legiuitorul consacrând prin art.287 C.mun. o excepţie de a regula instituită prin art.1169 C.civ. şi, s-ar putea spune, de la cea prevăzută prin art.114 ind.1 alin.2 partea finală C.proc.civ.