Buna seara,
Se face recurs in termen legal la o hotarare al Tribunalului Muncii castigat atat pe fond cat si pe cauza.instanta fixeaza primul termen de judecata . Pentru primul termen intimata cere termen pentru angajarea unui avocat. La primul termen si recurenta nu se infatiseaza pe motiv de sanatate, dar nu face dovada actului justificativ.Deci ,la primul termen acordat de instanta nu se prezinta nici o parte faptic la instanta. La al doilea termen intimata depune intampinare la cererea de recurs si dovezi noi.Parata cere termen pentru studierea intampinarii si i se acorda de catre instanta. La al treilea termen parata face un raspuns la intimpinare si spune ca conf.art.308 indice 2 alin.2 Cod procedura Civila este tardiv depunerea intampinarii. Este corect?
În conflictele de muncă, angajatorul este obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare, indiferent că ce calitate are în proces, întrucât în această materie sarcina probei este inversată, legiuitorul consacrând prin art.287 C.mun. o excepţie de a regula instituită prin art.1169 C.civ.
Este corecta depunerea intampinarii, intrucat primul termen de judecata (in conditiile expuse) nu este si prima zi de infatisare.
ca o continuare a ceeia ce s-a intimplat.....dupa ce a spus ca intampinarea este tardiv depusa cealalta parte face cerere catre Curtea Constitutionala care este respinsa de catre Curtea de Apel ca inadmisibila.Face recurs si dosarul ajunge la Inalta curte de Casatie. La termenul urmator de la Curtea de Apel nu ajung din cauza serviciului, dar merge avocata. Pe net apare la Curtea de Apel ca dosarul este suspendat conf. art.242 C.civ pct.1 "cu acordul partilor". A procedat bine avocata? Mie nu mi-a adus la cunostinta,de fapt nu m-am intilnit cu ea de atunci, a afacut bine, ca eu in principiu nu as fi de acord?
Nedepunere intampinare
ramy84
Instanta de fond a respins contestatia la executare formulata de catre contestator, iar acesta a formulat recurs, mentionand ca va depune motivele de fapt si ... (vezi toată discuția)