În conflictele de muncă se poate întoarce sarcina probaţiuni, eu sunt reclamantul(salariat), am depus cererea de chemare în judecată, angajatorul a depus întâmpinare şi probe, iar eu am depus răspuns la întâmpinare prin care am adus acuze la unele din probele lor(probate parţial tot cu actele lor). Are angajatorul obligaţia de a depune probe şi pentru ce am acuzat eu în răspunsul la întâmpinare sau sarcina probei îmi revine mie? Vă rog frumos să nu îmi daţi răspunsul ăsta Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare. Mulţumesc
Se poate depune o cerere de administrare probe, la prima zi de infatisare, dupa Intampinare.Judecatorii vor ordona sau nu ,prezentarea lor de catre angajator.
Art.287 C.mun. prevede că : „Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare”.
Aşadar, în dreptul muncii regula este că sarcina probei îi revine angaja-torului, indiferent de poziţia pe care acesta o are în proces, iar dacă el nu reuşeşte să facă dovada temeiniciei şi legalităţii măsurii luate, angajatul va avea câştig de cauză .