avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... întoarcerea probaþiuni în conflictele de muncã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

întoarcerea probaþiuni în conflictele de muncã

În conflictele de muncă se poate întoarce sarcina probaţiuni, eu sunt reclamantul(salariat), am depus cererea de chemare în judecată, angajatorul a depus întâmpinare şi probe, iar eu am depus răspuns la întâmpinare prin care am adus acuze la unele din probele lor(probate parţial tot cu actele lor). Are angajatorul obligaţia de a depune probe şi pentru ce am acuzat eu în răspunsul la întâmpinare sau sarcina probei îmi revine mie? Vă rog frumos să nu îmi daţi răspunsul ăsta Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare. Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 7 Noiembrie 2010
trebuie sa solicitati expertize... nu le omiteti, pot fii foarte importante.
Se poate depune o cerere de administrare probe, la prima zi de infatisare, dupa Intampinare.Judecatorii vor ordona sau nu ,prezentarea lor de catre angajator.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
ContSters161342, utilizator
Art.287 C.mun. prevede că : „Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare”.
Aşadar, în dreptul muncii regula este că sarcina probei îi revine angaja-torului, indiferent de poziţia pe care acesta o are în proces, iar dacă el nu reuşeşte să facă dovada temeiniciei şi legalităţii măsurii luate, angajatul va avea câştig de cauză .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot proba in instanta...? EddieM EddieM Daca intentionez sa revendic in instanta plata unor drepturi banesti de la fostul angajator (salariul pe perioada de preaviz + salariul compensatoriu prev. de ... (vezi toată discuția)
Nemotivarea contestatiei ramy84 ramy84 Angajatorul a emis o decizie de concediere disciplinara, cu art. 61 lit. a C. Muncii. Angajata a depus contestatie in instanta impotriva deciziei de ... (vezi toată discuția)
Lipsa raspunsului de intampinare poate determina decaderea reclamantului de a mai propune probe la primul termen de judecata? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca reclamantul nu depune raspuns la intampinare in termenul prevazut NCPC, acesta mai poate ... (vezi toată discuția)