avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Institutul National de Magistratura si Masteratul
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Institutul National de Magistratura si Masteratul

Buna ziua! Imi doresc sa devin procuror. Stiu ca pentru asta trebuie sa urmez cursurile facultatii de Drept si dupa aceea sa intru la INM. Intrebarea mea este daca INM-ul este echivalent cu masteratul in Drept, si daca urmez INM-ul trebuie sa mai fac cursuri de master pentru ca ma apoi sa pot face si doctoratul. Daca mi-ati putea explica, mai exact, care sunt pasii pentru a deveni magistrat (procuror/ judecator) si cum se bot imbunatatii performantele prin master si doctorat ar fi minunat. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:10, 20 Februarie 2015
Pentru a deveni procuror faceti dreptul (4 ani) apoi INM-ul si cu asta basta, ati ajuns procuror, apoi ...daca nu aveti ce face, va inscrieti la master (2 ani) si la doctorat (3 ani) si deveniti cadru didactic universitar. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diverse intrebari legate de cariera shadow4all2000 shadow4all2000 buna seara. cine ma poate ajuta cu cateva raspunsuri?pentru a fi executor judecatoresc ce pasi trebuie de urmat?si pentru a fi procuror criminalist e suficient ... (vezi toată discuția)
Informare - "specializare" procuror allecssis allecssis sunt eleva in cls a12a si as vrea sa urmez fac de drep..si ca specializare-procuror...as vrea sa stiu mai multe despre asta...sa stiu la ce sa ma astept . ... (vezi toată discuția)
Doctorat in limbi straine Alina_AST Alina_AST Buna ziua. Am niste nelamuriri legate de urmarea unui doctorat, poate ma ajuta cineva cu cateva raspunsuri: 1. Eu am terminat facultatea de Limbi si ... (vezi toată discuția)