avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ANAF
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ANAF

1. In ce conditii poate declara ANAF insolvabilitatea unei societati comerciale cu raspundere limitata ?
2. Ce se intimpla cu un SRL care isi achita contributiile curente lunare dar are 3000 lei datorii mai vechi la fisc :frantic:si nu poate achita la fisc intregul debit ?:frantic:
Cel mai recent răspuns: florin1960 , utilizator 01:15, 22 Februarie 2015
Buna seara .
Insolvabilitatea unei firme poate fi declarata de catre fisc , in conditiile Codului de procedura fiscala,atunci cand firma are datorii de achitat catre buget,si nu mai are lichidati sau se afla in incapacitate de plata .
Insolventa unei firme,conform Legii 85/2014 se poate declara de catre orice creditor,daca datoria este de cel putin 40.000 lei ron.
O seara buna ,
Marius Bote .
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
Marius Bote, Practician in insolventa
Edificator raspunsul.Multumesc.
Cum defineste fiscul " incapacitatea de plata " ?
Mentionez ca firma nu are debite la alti creditori.
Atunci cand firma nu mai are active ,stocuri,mijloace banesti,sau creante de incasat exigibile, sau are active greu de valorificat, blocate, si nu are lichiditati, dar in acelasi timp si datorii consistente catre buget.
Creditarea firmei de catre un asociat se poate lua in calcul ca sursa de lichiditati ?
Ce interes ar putea fiscul roman sa " lichideze " prin declararea incapacitatii de plata a unei firme care isi plateste datoriile curente lunare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de insolvabilitate luciano39ok2007 luciano39ok2007 Finantele prin un proces verbal a declarat insolvabila o firma srl cu datorii la fisc, ce urmeaza dupa? (vezi toată discuția)
Diferenta dintre insolventa si insolvabilitate cristian A. cristian A. Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema! Care este diferenta dintre un SRL intrat in insolventa si un SRL intrat in insolvabilitate ? Va multumesc !!! (vezi toată discuția)
Insolventa/lichidare/retragere/cesiune dacmoto dacmoto Buna ziua, Din cauza neintelegerilor aparute in cadrul societatii, asociatul minoritar doreste insolventa societatii.Poate sa ceara insolventa fara acordul ... (vezi toată discuția)