avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta intre blocuri, spatii verzi si parcare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta intre blocuri, spatii verzi si parcare

Buna ziua!
Din cate am inteles (oarecum) din Regulamentul Local de Urbanism Bucuresti, distanta intre doua constructii trebuie sa fie de minim H/2 din inaltimea constructiei cele mai inalte. Ceea ce rezulta ca unde locuiesc eu, intr-un bloc de 14 metri inaltime, blocul care se ridica langa ar trebui sa fie la cel putin 7 metri (ceea ce nu se intampla, sunt 6 metri, dar ce mai conteaza in Romania).
Alte intrebari am eu si va rog sa ma indrumati pe cat posibil spre articole de lege sau ceva concret:
- cine este responsabil de crearea spatiilor verzi?
- cine este responsabil de crearea locurilor de parcare?
- sunt ele obligatorii prin vreun fel de lege?
Avand in vedere ca in zona Piata Trapezului (Str. Burnitei) s-au construit deja peste 20 de blocuri aproape lipite unele de altele #-o, trebuie sa ne intrebam ce facem in timp cu parcarea si spatiile verzi. Exista vreo lege care sa oblige dezvoltatorii sa faca ceva in aceasta privinta? Cui ma pot adresa cu o sesizare?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:36, 21 Februarie 2015
Responsabila pentru utilizarea domeniului public este autoritatea publica locala=primaria
Spatiile de parcare intra in responsabilitatea primariei
Spatiile de parcare nu sunt obligatorii,aceste spatii find aprobate de catre primarie conditionat de interesul acesteia
Pentru clarificari sesizati oficial serviciul urbanism din primaria locala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare bloc fara autorizatie de constructie Andreas111 Andreas111 Buna seara, Va supun atentiei problema mea. Locuiesc intr-un cartier rezidential nou, iar, de vreo 6 luni, in laterul blocului meu, la mica distanta in ... (vezi toată discuția)
Construcție bloc lângă casă. ce condiții trebuie să se respecte? Îmi va fi umbrită aproape toată proprietatea alex.anca alex.anca buna ziua. Stau la casa in Suceava in zona de case. Acum aproximativ un an un dezvoltator imobiliar mi-a cerut aprobarea constructiei unui bloc P+2+M pe ... (vezi toată discuția)
313/2009 Don_Quijote Don_Quijote L 313/2009 Art. 6./j) spatii verzi aferente locuintelor de tip condominiu - spatii verzi formate dintr-un cadru vegetal, amplasate adiacent blocurilor de ... (vezi toată discuția)