avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bani luati din casa de administrator - sold scriptic ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bani luati din casa de administrator - sold scriptic inexistent, riscuri casier

Buna ziua,
Sunt unicul angajat al unei agentii de turism, pe functia de agent turism. Prin urmare eu fac ofertele, eu incasez ( numele meu pe factura), eu fac registrele de casa. Insa administratorul, care e si patron, ia zilnic banii incasati pentru pachetele turistice si ii foloseste in scop personal. Astfel eu am in registrul de casa sold 109.600 lei si niciun ban efectiv in agentie. Si nici administratorul nu-i are acasa, sunt cheltuiti.
Vreau sa stiu la un control ce risc eu?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
mirabelaincu, utilizator
Cel mai recent răspuns: politistlocal , utilizator 10:58, 24 Februarie 2015
Riscati sa va fie imputati.
Completati cate o dispozitie de plata de fiecare data cand ii dati banii si rugati-l sa semneze de primire.
Daca firma are de achitat sume de bani la diversi creditori altii decat asociatul, sau taxe si contributii restante la bugetul de stat atunci se savarseste infractiunea de folosire a creditului de care se bucura societatea, prevazuta de legea societatilor comerciale, cu conditia sa poti demonstra ca banii au fost ridicati de administrator, altfel este lipsa in gestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate inteprindere individuala nicoletavlaicu nicoletavlaicu Eu am firma deschisa din 2006 pe prestari servici 9602 coafor .anul acesta in septembrie am mai deschis un punt de lucru cu magazin alimentar,,,va intreb cum ... (vezi toată discuția)
Registre contabile obligatorii asociatie proprietari teo30967 teo30967 in OMFP 1969/2007 - anexa 2 scrie la registre obligatorii ca registrul jurnal trebuie sa fie cod - 14 1- 1/a .este admisa si conducerea contabilitatii in ... (vezi toată discuția)
Obtinere licenta de turism ContSters120429 ContSters120429 In vederea deschiderii unei agentii de turism online,persoana care detine brevet de turism si asigura conducerea operativa a agentiei este insarcinata.Cum ... (vezi toată discuția)