Eu am firma deschisa din 2006 pe prestari servici 9602 coafor .anul acesta in septembrie am mai deschis un punt de lucru cu magazin alimentar,,,va intreb cum fac regularizare pt inceput de an,,,,pana acum o luam de la zero in ianuarie fiind in sistem real impozitata,,,acum ca am marfa in magazin si un stoc de bani in registru de casa cum procedez ?la fel ca pana acum ,sau continui cu soldul de la 31 decembrie 2016 la fel ca un srl?va rog sa ma ajutati,,multumesc contabilitatea o tin eu nu am contabila.
La fel ca si pana acum. Evidenta gestiunii marfii de la magazinul alimentar si cu stocul la 31 decembrie 2016 de acolo se tine in registrul de gestiune zilnic. Soldul la 31 decembrie il comparati si trebui sa corespunda cu rezultatul inventarului de la sfarsit de an.
Calcului impozitului pe venit se face doar prin diferenta venituri incasate-cheltuieli deductibile total sau limitat platite in anul fiscal. Nu aveti treaba cu stocul.
Nu faceti nicio asemanare cu srl-ul. Registrul jurnal de incasari si plati se completeaza cu incasarile si platile efectiv facute in anul fiscal conform documentelor doveditoare si nu se aseamana cu registrul de casa.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.