avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate inteprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate inteprindere individuala

Eu am firma deschisa din 2006 pe prestari servici 9602 coafor .anul acesta in septembrie am mai deschis un punt de lucru cu magazin alimentar,,,va intreb cum fac regularizare pt inceput de an,,,,pana acum o luam de la zero in ianuarie fiind in sistem real impozitata,,,acum ca am marfa in magazin si un stoc de bani in registru de casa cum procedez ?la fel ca pana acum ,sau continui cu soldul de la 31 decembrie 2016 la fel ca un srl?va rog sa ma ajutati,,multumesc contabilitatea o tin eu nu am contabila.
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:26, 27 Decembrie 2016
La fel ca si pana acum. Evidenta gestiunii marfii de la magazinul alimentar si cu stocul la 31 decembrie 2016 de acolo se tine in registrul de gestiune zilnic. Soldul la 31 decembrie il comparati si trebui sa corespunda cu rezultatul inventarului de la sfarsit de an.
Calcului impozitului pe venit se face doar prin diferenta venituri incasate-cheltuieli deductibile total sau limitat platite in anul fiscal. Nu aveti treaba cu stocul.
Nu faceti nicio asemanare cu srl-ul. Registrul jurnal de incasari si plati se completeaza cu incasarile si platile efectiv facute in anul fiscal conform documentelor doveditoare si nu se aseamana cu registrul de casa.
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2016
george-neagu, moderator
Completez: II nu trebuie sa tina registru de casa, banii incasati putand fi cheltuiti imediat in scopuri personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate partida simpla valeria goja valeria goja II Goja Valeria am deschis o pravalie cu produse predominant alimentare ,nu am angajati i_mi conduc singura contabilitatea .Nu stiu cum sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea primara la un magazin andreea_lazar andreea_lazar Buna ziua Lucrez ca si referent resurse umane si m a contactat cineva sa ii tin contabilitatea unui magazin, vorbim de contabilitate primara. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila pfa Viorel8891 Viorel8891 Buna ziua,activez ca Persoana Fizica Autorizata si as dori sa aflu ce evidenta contabila sunt obligat sa am daca obtin venituri din activitati comerciale in ... (vezi toată discuția)