avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical si demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical si demisie

Buna ziua,

Cum trebuie sa procedez in cazul in care sunt in concediu medical pana la sfarsitul lunii februarie, dar angajatorul mi-a "sugerat" sa demisionez la inceputul lunii martie, dar eu urmez un tratament si voi avea un nou concediu medical inclusiv pana in 20 martie?Nu mai doresc nici eu sa ma mai intorc la acel loc de munca.
Daca imi prezint demisia la inceputul lunii martie ulterior mai pot beneficia de concediu medical pentru tratamentul care il am de urmat pana in perioada 20.03?
Se poate considera preaviz perioada 01.03-20.03 cu toate ca sunt in concediu medical in acea perioada?

Multumesc frumos anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 21 Februarie 2015
Nu , nu se poate considera preaviz acea perioada deoarece in timpul concediului medical , contractul dv. individual de munca este suspendat , iar in aceasta perioada se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca. Prin urmare , nici preavizul nu poate sa curga.
Daca nu doriti sa va intoarceti la acel loc de munca dupa concediul medical , si inteleg ca nici angajatorul nu isi doreste prea tare , sugestia mea este sa faceti cerere de incetare a cim in ziua urmatoare de dupa terminarea concediului medical - 21 martie , sau daca nu ma insel , de fapt 23 cred ca va fi urmatoarea zi lucratoare .
Astfel , nu va mai intoarceti la ei dar beneficiati pana in 20 martie de indemnizatia de concediu medical .
Angajatorul presupun ca va aproba acea cerere si nu va va cere sa ramaneti in preaviz din 23 martie incolo.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
Corina Dina, utilizator
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2.
Daca imi prezint demisia la inceputul lunii martie ulterior mai pot beneficia de concediu medical pentru tratamentul care il am de urmat pana in perioada 20.03?
Se poate considera preaviz perioada 01.03-20.03 cu toate ca sunt in concediu medical in acea perioada?

Puteti sa va prezentati demisia, insa atentie ca exista riscul ca angajatorul sa renunte la termenul de preaviz situatie in care c.i.m. va inceta chiar daca dvs sunteti in concediu medical.

Perioada 01.03.-20.03. poate fi de preaviz, insa acesta va fi suspendat ca urmare a intrarii dvs in concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie / concediu medical mds18car mds18car Buna seara , Sunt in concediu medical de o săptămâna pana pe data de 12 decembrie ..marti(19.11.2019) ar fi ultima zii la actualul loc de munca iar de pe ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat demisie acuta acuta Buna ziua. Va adresez urmatoarea intrebare: Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012. Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? Aliz21 Aliz21 Bună ziua... Câteva zile în urma am aflat ca sunt însărcinată. Azi șeful mi-a cerut sa demisionez fără să știe situația mea. Sunt angajata din ... (vezi toată discuția)