avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce drepturi am?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce drepturi am?

Bună ziua... Câteva zile în urma am aflat ca sunt însărcinată. Azi șeful mi-a cerut sa demisionez fără să știe situația mea. Sunt angajata din martie 2019 deci cu luna februarie 2020 se împlinesc 12 luni cu care beneficiez "de creșterea copilului pana împlinește 2 ani. Întrebarea mea este :sa dau demisia? Menționez ca luna aceasta mi se acorda concediul de odihna de anul trecut
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 7 Februarie 2020
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. Angajatorul nu te poate forța să demisionezi. Iată ce ar trebui să știi dacă ți se pune pe masă o cerere de demisie
www.avocatnet.ro/articol_511...
Bună ziua. Aztazi 03.02.20 m_i s_a înmânat preavizul pe care nu l_am semnat. Miercuri sunt programata la doctor și doar atunci pot sa depun adeverința ca intr_adevar sunt însărcinată. Pot beneficia de concediu de boală?
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Chiar daca nu l-ati semnat , vi-l poate trimite prin posta ... Puteti beneficia de concediu medical.
Bună seara. Într-adevăr am primit preavizul prin posta dar am primit 10 zile concediu medical.. Ce se va întâmpla mai departe....

Cornel Vasile a scris:

Chiar daca nu l-ati semnat , vi-l poate trimite prin posta ... Puteti beneficia de concediu medical.

Previzul se suspenda pe durata concediului medical .. altfel spus, durata preavizului se prelungeste cu durata concediului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului orsolya orsolya Buna, Am revenit cu o intrebare. Ieri mi s-a confirmat ca un concediu medical suspenda perioada de preaviz chiar si in cazul in care am mi-am semnat ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)