Am revenit cu o intrebare.
Ieri mi s-a confirmat ca un concediu medical suspenda perioada de preaviz chiar si in cazul in care am mi-am semnat demisia(am fost obligata sa semnez).
Problema este ca sunt insarcinata in 5 luni si as vrea sa prelungesc concediul medical pana in momentul in care as intra in concediu prenatal si apoi in concediu de maternitate, dar nu imi este clar daca in situatia mea, cu demisia semnata, pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
Din cate am inteles previzul s-ar prelungi pana dupa concedii; si in perioada preavizului CIM isi produce efectele, dar nimeni nu mi-a explicat clar daca mai pot sau nu beneficia de indemnizatie.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Este adevarat,concediul medical prelungeste durata preavizului. Practic,aflandu-va in concediu medical,contractul dvs este suspendat pt incapacitate temporara de munca.Puteti beneficia de indemnizatie,puteti intra in crestere copil iar dupa cei 2 ani va puteti intoarce pt finalizarea preavizului. :)
Si ce se intampla daca angajatorul nu imi preda la ITM concediul medical stiind ca asa nu imi poate incheia CIM.
Intreb asta pentru ca in martie am avut 5 zile de concediu medical, documentul nu a fost dus la ITM si cand am aflat ca nu apare la dosar am mers cu copia care imi revine mie sa vad ce e de facut si au zis ca ei nu au nici o treaba si ca daca angajatorul nu a predat documentul ei nu pot face nimic :stunned:
Dupa cate am patit la firma asta ma astept la orice si as vrea sa fiu pregatita pentru ca indemnizatia este un drept al meu pe care nu as vrea sa il pierd acum cu cateva luni inainte de nasterea bebelui.....
Ce drepturi am?
Aliz21
Bună ziua... Câteva zile în urma am aflat ca sunt însărcinată. Azi șeful mi-a cerut sa demisionez fără să știe situația mea. Sunt angajata din ... (vezi toată discuția)