avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical in timpul preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical in timpul preavizului

Buna,

Din cauza unor conflicte mi s-a cerut astazi sa imi semnez demisia cu data de 01.09.2010 ultima zi de lucru fiind astazi iar ultima zi de angajare fiind 15.09.2010.
Eu din cauza sarcinii incepand cu data de maine 09.09 as fi beneficiat de concediu medical (s-ar fi prescris astazi)
Intrebarea este ca in acest caz daca eu am semnat demisia se prelungeste preavizul si CIM nu poate fin incheiat pana ce intru in prenatal (as intra in prenatal aprox la mijlocul lunii noiembrie) si apoi in concediu de maternitate sau s-au pierdut toate drepturile pe care le aveam pana acum in ceea ce priveste concediile pt sarcina si indemnizatia de crestere a copilului.
Multumesc.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: orsolya , utilizator 13:42, 8 Septembrie 2010
NU voi intelege niciodata de ce oameni semneaza o demisie cand nu doresc sa demisioneze si nu ii spun angajatorului sa il concedieze daca asa doresc...........
Un concediu medical suspenda preavizul, la incetarea acestuia se va continua preavizul.

Art. 50. - Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:

a) concediu de maternitate;

b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;

...........

Demisia

Art. 79. - (1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
......
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.

(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Multumesc pentru raspuns.
E o situatie aparte deoarece acum cateva saptamani am fost la ITM si mi s-a zis ca sunt foarte multe nereguli in legatura cu documentele mele; in statele predate la ei apare un salar mult mai mare decat cel pe care il iau eu de fapt si mi s-au cerut cerut sa duc extrase pt a se putea face controale si a se putea dovedi neregulile; cel cu venitul fiind doar un exemplu.
Astazi am mers cu tot ce mi s-a cerut si dupa o jumatate de ora am fost asteptata cu demisia pe masa, deci deja se stia ca am aflat anumite lucruri sa nu mai zic,ca de data aceasta aceeasi persoana care mi-a zis data trecuta ca se poate ajunge la dosar penal s-a intors la 360 de grade si a zis ca nu are raspuns pentru ceea ce se intampla si sa lamuresc cu angajatorul.
Pe mine "coincidentele" acestea m-au convis ca am un angajator care are posibilitatea si mai ales vointa de a face mult rau daca ceva nu ii convine si am preferat sa semnez si incel mai rau caz sa imi platesc eu tot ce e de platit ca sa nu imi pierd beneficiile decat sa ajung sa ma judec cu el.
Oricum in cazul de fata avand posibilitatea concediului medical o sa profit pentru ca e dreptul meu si pe viitor cu siguranta voi fi mai atenta.
Va multumesc inca odata.

O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului orsolya orsolya Buna, Am revenit cu o intrebare. Ieri mi s-a confirmat ca un concediu medical suspenda perioada de preaviz chiar si in cazul in care am mi-am semnat ... (vezi toată discuția)
Concediere gabrielaliliana gabrielaliliana daca angajatorul a trimis unui salarit prin posta adresa prin care il instiinteaza ca este in preaviz intrucat postul s-a desfiintat, dar nu are confirmarea de ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii-demisie georgiana_brebu georgiana_brebu Am demisionat iar in timp ce eram in perioada de preaviz am aflat ca sunt insarcinata si a fost nevoie de concediu medical (o sarcina dorita, cu ceva ... (vezi toată discuția)