Am demisionat iar in timp ce eram in perioada de preaviz am aflat ca sunt insarcinata si a fost nevoie de concediu medical (o sarcina dorita, cu ceva probleme).
Mi-am instiintat angajatorul de sarcina si am continuat cu concediul medical pana in prezent.Cel mai probabil voi continua cu medicina muncii pentru sarcina cu risc iar daca nu cu comisia de evaluare.
As dori sa stiu:
1. daca in cazul in care doresc sa-mi retrag demisia am nevoie de acordul angajatorului (desi e un act unilateral cred ca este necesar)
2. pot sa-mi retrag demisia fiind in concediu medical (banuiesc ca se face o cerere care se inregistreaza);
3. daca nu imi retrag demisia, dupa efectuarea concediului medical si apoi terminarea preavizului, are angajatorul dreptul sa incheie contractul de munca (desi a fost instiintat de sarcina)
Multumesc anticipat,
Maria
1. parerile sunt impartite ...eu spun ca nu este necasar, deoarece este actunilateral de vointa
2.da. isi va produce efectul dupa incetarea incapacitatii de munca
3. daca terminati previzul da. nu el v-a dat afara
Ce drepturi am?
Aliz21
Bună ziua... Câteva zile în urma am aflat ca sunt însărcinată. Azi șeful mi-a cerut sa demisionez fără să știe situația mea. Sunt angajata din ... (vezi toată discuția)