avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii-demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii-demisie

Am demisionat iar in timp ce eram in perioada de preaviz am aflat ca sunt insarcinata si a fost nevoie de concediu medical (o sarcina dorita, cu ceva probleme).
Mi-am instiintat angajatorul de sarcina si am continuat cu concediul medical pana in prezent.Cel mai probabil voi continua cu medicina muncii pentru sarcina cu risc iar daca nu cu comisia de evaluare.
As dori sa stiu:
1. daca in cazul in care doresc sa-mi retrag demisia am nevoie de acordul angajatorului (desi e un act unilateral cred ca este necesar)
2. pot sa-mi retrag demisia fiind in concediu medical (banuiesc ca se face o cerere care se inregistreaza);
3. daca nu imi retrag demisia, dupa efectuarea concediului medical si apoi terminarea preavizului, are angajatorul dreptul sa incheie contractul de munca (desi a fost instiintat de sarcina)
Multumesc anticipat,
Maria
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 18:26, 30 August 2012
1. parerile sunt impartite ...eu spun ca nu este necasar, deoarece este actunilateral de vointa
2.da. isi va produce efectul dupa incetarea incapacitatii de munca
3. daca terminati previzul da. nu el v-a dat afara
Ar mai fi o posibilitate. Daca nu va inceteaza CIM la expirarea preavizului, inseamna ca in mod tacit nu a dat curs solicitarii dvs de demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si sarcina gabriela 10 gabriela 10 Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine in urmatoare problema. Anul acesta am demisionat pentru ca urma sa merg la o noua firma, aceasta a picat ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? Aliz21 Aliz21 Bună ziua... Câteva zile în urma am aflat ca sunt însărcinată. Azi șeful mi-a cerut sa demisionez fără să știe situația mea. Sunt angajata din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alina_3 alina_3 Buna ziua ! Lucrez la o firma din luna martie a anului 2010 si sunt insarcinata in aproximativ 4 luni... in urma cu cateva luni firma si-a anuntat retragerea ... (vezi toată discuția)