avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta civila instrumentata cu \'\'copy-paste\'\'
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta civila instrumentata cu ''copy-paste''

Sentinta civila pronuntata in sedinta publica mi-a fost comunicata cu celeritate in doua saptamani insa, surpriza; desi se face referire la dosarul cauzei si se indica corect obiectul contestatiei la executare si partile, urmeaza ...motivarea care se refera la alt dosar, alt obiect si alte parti care este copy paste a unui dosar judecat de instanta cu 4 ani in urma. La final insa hotararea instantei se refera la dosaul in cauza (al meu), ca urmare respinge contestatia...cu recurs in 15 zile.
Intrebarea care se naste: este doar o greseala a grefierului sau mai grav, o instrumentare superficiala, o practica iresponsabila lasata la aprecierea grefierului nevoit sa gaseasca speze asemanatoare. in acest caz cum trebuie sa procedez pentru ca recursul pe care il promovez trebuie sa aiba la baza chiar motivarea comunicata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andrerieu56 , utilizator 16:09, 27 Februarie 2015
nu cunoastem dosaraul ca sa ne putem pronunta.

in orice caz incercati sa formulati o plangere la inspectia judiciara si o cerere de lamurire dispozitiv la instanta...pe langa formularea caii de atac
Considerati ca este doar o greseala a grefierului? Puteti incerca o explicatie? Ce sa caute in cuprinsul sentintei inserarea integrala a o unei motivari straine de natura pricinii, cu alti actori (parti) si alta speza? Care sa fie explicatia acestui fapt? Va multumesc oricum! Week-end placut!
ca avocat ma abtin sa-mi dau cu parerea....faceti plangere si o sa instrumenteze Inspectia judiciara
Am trecut prin aceeasi situatie. uitati aici:
[ link extern ]
[ link extern ]
Odata cu recursul am facut o cerere de lamurire dispozitiv, cerere care a fost respinsa.
In prezent suntem in recurs atat pe incheierii de sedinta lamurire dispozitiv, cat si recursul propriu-zis:
[ link extern ]
[ link extern ]

Am gasit ca judecatoarea in cauza merge in continuare pe aceleasi reguli proaste: constata clauza de marire a dobanzii abuziva , insa nu duspune si restituirea sumelor percepute in baza ei.
Noi ne-am gandit ca e mai bine sa ii facem plangere judecatoarei dupa ce finalizam procesul.
Ironia sortii a facut ca la Tribunal sa cadem la acelasi complet care a finalizat litigiul dupa care s-a copiat si care a mentinut solutia gresita a instantei de fond.

Referitor la speta, doua lucruri: cerere corectare eroare materiala sau recurs daca se poate.
Obligatoriu, plangere la inspectia judiciara. OBLIGATORIU. Altfel, astia fraieri care vin dupa d-voastra, vor primi hotarari la fel, copy paste, ca merge si asa.
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2015
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Strigator la cer, instanta a invocat ca a analizat actele ce apartin altui dosar! burdy_1 burdy_1 Sunt in proces, fara avocat, cu o banca, pe clauze abuzive. Dupa doi ani de taraganari s-a dat solutia la Judecatorie. Instanta a constatat abuziva si lovita ... (vezi toată discuția)
Formular cerere cedo? masayoshi masayoshi Cand ma adresez CEDO, prima oara o fac cu cererea din documentul de mai jos din link? Sunt un pic confuz deoarece in cerere exista un loc pentru numarul de ... (vezi toată discuția)
Numele petent inlocuit din "greseala",in act oficial,de grefier.. dreaminro dreaminro Va rog sa-mi spuneti..ce pot face,ca am contestat o amenda aplicata abuziv prin forta de politie,fiind incatusati si dusi la politie ,de un agent care ne ... (vezi toată discuția)