avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din locuinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din locuinta

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Menajera, in timp ce executa servicii in interiorul domiciliului meu a sustras numeroase obiecte din aur. Am depus plangere la politie si majoritatea bunurilor au fost gasite si inapoiate. La Politie mi s-a spus ca exista posibilitatea ca ea sa nu fie sanctionata in vreun fel, ba mai mult, ca fapta acesteia sa nu fie consemnata in cazier. Unde se gasesc reglementarile in legatura cu aceasta situatie (nu am reusit sa identific in Codul Penal un articol care sa faca referire la o astfel de situatie) ? Este posibil ca ea sa scape fara nicio pedeapsa?
Cel mai recent răspuns: rosica , utilizator 18:21, 7 Mai 2015
Impacare, acord de mediere, efectul este acelasi, de incetare a procesului penal. Daca se doreste incheierea unui acord de mediere se poate incerca si ar fi fost chiar recomandat sa se faca pana la primul termen de judecata, nu trebuie sa asteptati pana atunci, daca nu se doreste nu poate fi constransa persoana vatamata la aceasta procedura si procesul merge mai departe, adica trebuie sa stiti sigur ce aveti de facut.
Maine are prima infatisare la proces,am incercat de n ori sa achitam prejudiciul ,dar vrea sa faca inchisoare ,deci nu mai vad rostul medierii,decat niste costuri inutile,atat timp cat pe perioada mentinerii in arest preventiv,adica 2 luni,partea vatamata nu a dorit impacarea
Inculpatul nu are nimic pe numele lui si asa ca nu are ce sa i dea nici prin lege ,de accea familia a incercat acoperirea prejudiciului ,caci de la cel care a comis fapta nu va obtine nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune, fals si uz de fals. RoxanaGeanina RoxanaGeanina Buna seara. O sa va relatez putin din povestea unei cunostinte apropiate, poate ma puteti ajuta cu un raspuns. Am o cunostinta care a luat credit de ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket, valoare 150 lei, consecinte Dew2017 Dew2017 Buna seara, prietenul meu cu permis de sedere(pe termen lung), cetatean moldovean a sustras bunuri in valoare de 150ron dintr-un supermarket. A fost prins in ... (vezi toată discuția)
Tentativa de furt murinhio25 murinhio25 Sunt acuzat de tentativa de furt stabilind valoare 50 lei prejudiciu recuperat . Imi cere daune 5000 lei sa isi retrag plangerea . Ce se poate intampla dc nu ... (vezi toată discuția)