avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA D300 -declarare factura tichete masa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

D300 -declarare factura tichete masa

buna ziua ,
va rog sa-mi spuneti daca valoarea aferenta tichetelor de masa trebuie sa fie declarata in D300 si unde anume , avind in vedere ca factura este primita de la un platitor de tva. Din discutiile purtate cu diverse persoane , parerile sunt impartite.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mioara danaila , utilizator 11:10, 22 Februarie 2015
RD 26:

Rândul 26 ‐ se înscriu informațiile din jurnalul de cumpărări*), privind:
‐ contravaloarea achizițiilor de bunuri şi servicii a căror livrare/prestare a fost scutită de taxă,
neimpozabilă sau supusă unui regim special de taxă;
‐ contravaloarea achizițiilor de bunuri şi servicii din alte state membre pentru care nu se datorează
taxa pe valoarea adăugată în România;
‐ contravaloarea achizițiilor intracomunitare de bunuri scutite de taxă sau neimpozabile în România;
‐ contravaloarea achizițiilor de servicii intracomunitare scutite de taxa pe valoarea adăugată;
‐ contravaloarea importurilor scutite de taxa pe valoarea adăugată.
Nu este obligatorie înscrierea în decont a sumelor care nu sunt incluse în baza impozabilă.
Buna ziua ,
va multumesc pentru amabilitate.
As vrea sa stiu totusi care este regimul tichetelor de masa din pdv al TVA:
sunt scutite?
sunt neimpozabile?
sunt supuse unui regim special?
am cautat raspunsuri in acest sens dar nu am gasit.
Ar trebui sau nu sa se declare la randul 26 , cf aliniatului 1 din textul redat de dvs?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie trecut in d390? alina240 alina240 Buna ziua, am o nelamurire legata de D390. Firma noastra presteaza servicii intr-o tara UE si in perioada in care sta acolo face unele achizitii gen: ... (vezi toată discuția)
Taxa hoteliera contawest contawest Buna ziua, Va rog sa-ma ajutati si sa-mi spuneti taxa hoteliera la ce rand din decontul de tva se trece. Va multumesc, (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara cu tva katica katica Societate din Ro inregistrata in scopuri de TVA in Ro face o achizitie din HU de la o societate fara cod valid de TVA factura emisa cuprinde si TVA. In ce ... (vezi toată discuția)