avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Pot sa cumpar ,,cota indiviza'' a surorii mele daca nu exista nici un fel de act ci doar certificatul de mostenitor in care sunt trecute casa si terenul aferent? Doresc sa fac PROIECTUL CASEI si CARTEA FUNCIARA dupa cumparare.Mentionez ca suntem mai multi mostenitori.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 12:31, 16 Iunie 2009
Potrivit art. 28 din Legea nr. 7/1996 a cadastrului si publicitatii imobiliare, drepturile de proprietate provenite din succesiune sunt opozabile tertilor si fara inscriere in cartea funciara. Dar, la alin 3 se prevede expres ca cel ce a dobindit un drept prin succesiune poate dispune de el (deci poate sa-l instraineze) numai dupa ce in ce prealabil a fost inscris in cartea funciara. Deci pt. ca sora dvs. sa va poata instraina valabil, prin act autentic cota ei de proprietate din imobilul dobindit prin mosternire trebuie ca mai intii sa fie intabulat in CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)
Vinzare cu titlu de proprietate convict convict Pentru vinzarea unui teren cu titlu de proprietate sint obligat legal la intabulare ca sa pot efectua tranzactia de vinzare-cumparare . (vezi toată discuția)