avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Puteau sa imi suspende permisul in situatia de mai jos?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Puteau sa imi suspende permisul in situatia de mai jos?

Buna seara.

In dimineata de joi (19. feb. 2015, ora 2:40) eram in masina personala opriti pe partea dreapta (inclusiv motorul si fara chei in contact) impreuna cu doi prieteni consumam alcool. La un momendat un echipaj de politie opreste langa noi foarte zelosi si imi cer actele si sa le deschid partbagajul masinii, le dau bineinteles buletinul si le deschid portbagajul, pentru ca nu am vrut sa le dau permisul de conducere (logic) m-a iau pe sus si ma duc la sectie fara nici un fel de scrupule (ca un adevarat infractor) am refuzat sa dau vro' declaratie odata ce eram practic pieton si am refuzat sa suflu in etilotest, am refuzat absolut tot, doar prietenii mei au dat declaratii exact la fel cum ca as fi mers decat 10 metri sa fac loc unei alte masini sa treaca dar aceste declaratii se pot schimba (au fost clar sub presiuni si foarte sub influenta acoolului). M-i sa spus ca mi-a fost retinut permisul pana la definitivarea cazului si ca am obligatia sa ma duc sa il predau in termen de 5 zile, bineinteles ca nu m-am dus si nici nu am de gand. intrebarile mele sunt urmatoarele: Imi puteau suspenda permisul doar din atat? fara o proba practica? in conditiile de fata ce ma sfatuiti sa fac cel mai repede? Va multumesc si o sa fiu extrem de recunoscator daca o sa imi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: andreit2 , utilizator 19:44, 24 Februarie 2015
Declaratii o sa puteti da in fata organelor de urmarire penala (poltisti,procuror) ;i ulterior in fata instantei daca veti fi trimis in judecata. Daca ati fost notificat sa predati permisul ar fi bine sa va conformati si sa mergeti la SPR cu actul. Chiar daca il aveti in buzunar nu inseamna neaparat ca aveti dreptul sa conduceti pe drumurile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ,alcoolemie ,daune materiale gabrielo6 gabrielo6 Unchiul meu a facut accident cu masina(a intrat cu ea in gardul vecinului-singurele pagube cateva scanduri rupte nici o persoan sau animal nu a fost ranit) ... (vezi toată discuția)
Permis luat pentru alccol maria2025 maria2025 Salut,am si eu o intrebare va rog care stiti raspunsul sa mi-l spune-ti .acum o saptamana mi-a fost luat permisul pentru alccol am avut 0,49 in fiola dar sange ... (vezi toată discuția)
Probleme , niste raspunsuri va rog buli83 buli83 buna ziua , mi sa retinut permisu de conducere , eram stationat in Peco , mi sa spus ca am circulat cu o viteza de 109 km , am suflat in etilotest , nici macar ... (vezi toată discuția)