avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masuri impotriva unui inspector de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masuri impotriva unui inspector de politie

Am facut la parchet o plangere penala.
Parchetul a trimis plangerea la politie pentru cercetare prealabila. De 6 luni inspectorul de politie nu a intreprins ninic.Ce masura pot lua impotriva lui?
Cel mai recent răspuns: dionise1957 , utilizator 08:08, 5 Martie 2015
Nu v-a audiat?
Multumesc pt. raspuns.Am fost audiat undeva prin nov.2014, iar de atunci nu a mai facut nimic.tot incerc sa imi arate dosarul si ma tot evita, ba ca este la intructaj, ba la parchet, etc, nu gaseste 5 min. sa-mi arate si mie dosarul. Ce pot face?
Solicitati in scris sa va comunice stadiul cercetarilor. Despre ce plangere este vorba?
Buna ziua,
Este vorba de o plangere penala privind L.18/1991. Dupa multe adrese scrise atat cu primaria cat si cu prefectura, deabia in 2009 primaria a pus-o in posesie pe mama mea cu terenul care i se cuvenea, cu 8 zile inainte de deces.Dar, surpriza terenul nu exista.Conform titlului de proprietate, are 2 vecini la est si la vest, dar care conform titlurilor lor de proprietate nu se invecineaza cu mama mea(unul la E, celalalt la V), ci se invecineaza intre ei. In consecinta intre ei nu exista nici o palma de pamant.Titlul de proprietare a fost emis fara a exista un proces-verbal de punere in posesie.Dupa succesiune am facut 3 adrese scrise prin care solicitam primariei sa fiu pusa in posesie(inregistrate la primarie), dar la care primaria nici nu s-a obosit sa-mi raspunda. Am fost si in audienta la domnul primar, i-am explicat ca nu exista pamant acolo unde a pus-o in posesie, dar nu a luat nici-o masura. Ironia sortii ca este trecuta la impozit(sa plateasca impozit pe un teren care nu exista).In aceasta situatie am facut o plangere penala la parchet, care a trimis plangerea la politie pentru cercetarile preliminare.Politia m-a audiat asa cum spuneam undeva prin nov. si de atunci nu se mai intampla nimic.Am solicitat in nenumarate randuri domnului inspector de la politie( prin telefon ) sa-mi arate si mie dosarul, dar nu-si "gaseste" timp, este foarte "aglomerat".
Pot solicita inspectoratului judetean de politie sa delege un alt ofiter de politie din alta localitate sa instrumenteze cazul? Am eu o "banuiala".
Multumesc anticipat,
Solicitati in scris, cu nr. de inregistrare/ data la parchet si la IPJ, sa vi se comunice stadiul cercetarii la plangerea depusa de dvs.
Politia, probabil va trebui sa faca o expertiza tehnica judiciara in specializarea cadastru. Cum fondurile pentru plata expertului sunt limitate, niciun expert nu va efectua o lucrare fara a se plati onorariul provizoriu stabilit de comun acord intre expert si politie.
Nu cred ca veti avea succes cu o cerere privind delegarea unui politist din alta localitate sa efectueze cercetarea.
Daca este vorba de plata expertizei, puteti plati dvs. onorariul provizoriu pentru expert, urmand sa recuperati cheltuiala dupa pronuntarea instantei (daca solicitati expres recuperarea cheltuielii si instanta aproba), daca aceasta va fi in favoarea dvs., de la persoana/ institutia care pierde procesul.

Alte discuții în legătură

Parte in expertiza rodica321 rodica321 Daca x si y sunt cele doua parti implicate intr-o expertiza judiciara, care este dezavantajul partii x daca partea y plateste jumatate din taxa expertizei? (vezi toată discuția)
Plangere penala- cum trebuie sa procedez in acest caz? maque maque Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: In urma cu noua luni am depus o plangere penala impotriva unui individ care mi-a rupt mana in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu drumul de acces costyciucu costyciucu buna seara revin cu subiectul legat de drumul de acces catre casa ,drumul de acces este de 33 ml lungime 5ml latime cu vecini la stanga si la dreapta ambi ... (vezi toată discuția)