avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit ipotecar neplatit dupa 3 ani
Discuție deschisă în Executare silită

Credit ipotecar neplatit dupa 3 ani

Buna ziua
Parintii mei au facut un credit ipotecar in anul 2009,ultima rata a fost plata in anul 2011 dar nu isi mai amintesc in ce luna.Anul acesta in luna ianuarie au primit o notificare privind proprirea pe salariu,cat are voie angajatorul sa opresca din venit?se mai poate prescrie daca au trecut cei 3 ani de la ultima rata?Se mai poate face ceva?eu ma gandesc la un avocat dar nu stiu daca se poate face sau nu ceva.Au mai avut un avocat a zis nu se poate face nimic pana nu trimit propriere la venituri sau alte bunuri.Bunul achizionat cu banii de la banca a fost vandut si banca nu si a recuperat nici jumatate din suma.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: moschino1 , utilizator 11:53, 6 Martie 2015
Vor avea poprire pe 1/3 din salariu.
Cand s-a vandut imobilul ?
Nu stiu sigur cred 2012,ii intreb si revin cu raspunsul.
e irelevant când au făcut ultima plată.
De ce?
nu se prescrie daca trec trei ani?
nu. se prescrie după 3 ani de când creditorul a făcut ultima acșiune de recuperare a banilor. dacă la fiecare 35 de luni creditorul trimite câte o somație de plată, atunci nu se prescrie.
dacă ar fi așa cum credeți (nu sunteți de altfel singurul, sunt cel puțin 3 topicuri săptămâna trecută cu aceeași idee), băncile și instituțile de credit ar da faliment pentru că nimeni nu și-ar mai plăti creditele, așteptând să treacă cei 3 ani...

Alte discuții în legătură

Executare datorie bancara salariat jambonica jambonica Am si eu o problema. Am primit pe adresa societatii, o cerere de poprire de la un birou de executare silita pt un salariat de la un credit bancar. Citind ... (vezi toată discuția)
Urgent executare silita credit nevoie personale lucian_cris lucian_cris Buna ziua, Am un credit ptr nevoie personale de acum 4 ani,din care am platit 5-6 rate,si apoi din cauza ca am fost concediat nu am mai avut de unde sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru un credit facut impreuna cu fostul sot chiareu chiareu Buna ziua. Am o situatie care mi se pare cam complicata. Am luat un credit cu fostul sot prin anul 2008. Acum s-a ajuns la executare silita, proprire pe ... (vezi toată discuția)