Buna ziua
Parintii mei au facut un credit ipotecar in anul 2009,ultima rata a fost plata in anul 2011 dar nu isi mai amintesc in ce luna.Anul acesta in luna ianuarie au primit o notificare privind proprirea pe salariu,cat are voie angajatorul sa opresca din venit?se mai poate prescrie daca au trecut cei 3 ani de la ultima rata?Se mai poate face ceva?eu ma gandesc la un avocat dar nu stiu daca se poate face sau nu ceva.Au mai avut un avocat a zis nu se poate face nimic pana nu trimit propriere la venituri sau alte bunuri.Bunul achizionat cu banii de la banca a fost vandut si banca nu si a recuperat nici jumatate din suma.
Va multumesc.
nu. se prescrie după 3 ani de când creditorul a făcut ultima acșiune de recuperare a banilor. dacă la fiecare 35 de luni creditorul trimite câte o somație de plată, atunci nu se prescrie.
dacă ar fi așa cum credeți (nu sunteți de altfel singurul, sunt cel puțin 3 topicuri săptămâna trecută cu aceeași idee), băncile și instituțile de credit ar da faliment pentru că nimeni nu și-ar mai plăti creditele, așteptând să treacă cei 3 ani...