avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru un credit facut impreuna cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru un credit facut impreuna cu fostul sot

Buna ziua. Am o situatie care mi se pare cam complicata. Am luat un credit cu fostul sot prin anul 2008. Acum s-a ajuns la executare silita, proprire pe conturile mele cat si ale fostului sot. Intreband la executor cat mi se va opri mie si cat fostului sot, mi s-a raspuns ca nu conteaza cat si cum recupereaza de la oricare dintre noi. Daca fostul sot (care mai are doua propriri pentru alte doua executari silite) nu mai plateste, asta presupune ca eu singura va trebui sa platesc intreaga suma? Mi se pare neechitabil, cu atat mai mult cu cat banii respectivi luati cu credit i-a folosit doar el, doar ca fiind casatoriti, acum trag si eu ponoasele. Exista vreo posibilitate sa se puna o limita: pana la ce suma sa platesc eu si cat ii revine lui? Am inteles ca ar trebui sa il dau pe ex in judecata. Mai stie cineva despre o asemenea posibilitate? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 16:17, 12 Decembrie 2014
doar daca se hotaraste prin instanta .

pentru acesta trebuie facut proces cu fostul sot de partaj
Adica executorul judecatoresc ar putea sa isi ridice proprierea daca voi obtine o hotarare judecatoreasca in urma partajului? Ar fi posibil sa am castig de cauza? Stiu a orice actiune in instanta costa, iar momentan nu prea imi pot permite alte cheltuieli. Ex-ul regreta acum fapta sa si spune ca ar vrea sa ma exonereze pe mine de plata sumei, mai ales ca fiica noastra este in intretinerea mea si isi doreste sa pot avea grija bine de ea, dar cu datoriile acestea, viitorul pare sumbru. Va multumesc.
Partajul va da dreptul sa va indreptati asupra sotului pt a va recupera cat vi se retine in in plus peste ce ar fi datoria dvs.Executarea n-o opriti, dvs fata de banca v-ati asumat datoria prin contract, sunteti obligat in solidar.
Banca ia de acolo de unde este si nu ii pasa de dreptate. Daca sotul nu plateste iau totul de la dumneavoastra. Exact asa va face banca. Apoi dumneavoastra ii deschideti proces sotului pentru jumatate din suma. Daca nu au de unde lua, nu mai iau si dupa 3 ani si o zi (de la ultima somatie) se prescrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)
Partaj - datorii comune diana_sal diana_sal buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. in urma unei casatorii de 7 ani, am divortat de sotul meu la notar. La desfacerea casatoriei nu am facut si ... (vezi toată discuția)
Partaj debit rezultat dintr-un contract de credit, opozabilitate fata de creditor Olimpia Nitu Olimpia Nitu eu si fosta sotie am fost executati silit pentru o datorie la banca,fosta sotie e girant m-ai poate fi valabil actul prin care ii cedez fostei sotii ... (vezi toată discuția)