avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere platite in caz de evenimente deosebite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere platite in caz de evenimente deosebite

Daca tatal salariatului a decedat in weekend, va rog sa imi spuneti cum pot fi acordate cele 3 zile libere. Este legal sa fie acordate dupa inmormantare?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 23 Februarie 2015
Trebuie vazut ce scrie in regulamentul intern al angajatorului, intrucat legislatia muncii nu face nicio distinctie cu rpivire la perioada de acordare.

In practica, asa ceva se acorda in preajma evenimentului - dupa ce s-a luat la cunostinta de decesul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moarte bunică prier35 prier35 Lucrez la o întreprindere de stat. Bunica mea a murit săptămâna trecută, dar eu nu mi-am putut lua atunci ziua de concediu, garantat prin lege. Acum ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite in caz de deces parinte claudiuss claudiuss In luna iulie a decedat bunica mea (mama tatalui meu), iar in luna septembrie a decedat si tatal meu. Mentionez ca este tatal meu vitreg care m-a crescut si ... (vezi toată discuția)
Cand se acorda cele 3 zile pt. decesul mamei ? oanaportar oanaportar In Regulamentul Intern ( R.I.) al institutiei se prevede ca: Art.54. În cazul unor evenimente familiale deosebite personalul are dreptul, în ... (vezi toată discuția)