avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune partaj succesoral

Buna ziua,

Mama mea doreste sa deschida o actiune de partaj succesoral in urma decesului parintilor ( mama decedata in 2001 si tatal decedat in 28.02.20012).
Fratele dansei a locuit in casa parinteasca in ultimii ani de viata ai tatalui si dupa aceea intre 2010-2014.
In urma demersurilor facute pentru stabilirea masei succesorale a aflat de la OCPI ca o parte din terenul detinut de parintii decedati a fost instrainat prin intermediul unui contract de vanzare-cumparare unei societati care a avut terenul in arenda tatal decedat fiind reprezentat de o persoana straina printr-o procura notarilala facuta in timpul vietii, contract ce este datat decembrie 2013,adica dupa aproape 2 ani de la deces iar alte parti au fost instrainate tot printr-o procura (alta),despre care dansa nu stie sa fi existat in timpul vietii tatalui.
In extrasul de carte funciara obtinut figureaza carti funciare doar pe terenurile vandute prin contractul de vanzare-cumparare amintit,terenurile instrainate prin procura nu au carti funciare.
As dori o recomandare referitoare la modul in care se poate restabili dreptul de proprietate asupra terenurilor si in ce conditii pot fi atacate in instanta documentele ce au stat la baza intrainarii terenurilor.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2015
buluss, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire sorina1968 sorina1968 Buna ziua Am o problema ... ca toti cei care scriu pe acest site :D. Tatal meu in timpul casatoriei cu mama mea a achizitionat pe numele sau (doar pe ... (vezi toată discuția)
Donatia angeladiana angeladiana Buna ziua.poveste incepe asa..acum 6 ani parintii sotului meu i-au dat lui apartamentul in care locuim sub forma de donatie(sotul meu are 3 frati).intrbarea ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire petean petean incerc sa deslusesc itele incurcate ale unei actiuni urite ale unei surori in anul 1989 mama a ramas vaduva in urma casatoriei are doua fete si un baiat din ... (vezi toată discuția)