avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Formula calcul pentru plata orelor suplimentare ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Formula calcul pentru plata orelor suplimentare sambata sau duminica ?

Buna ziua
Am o dilema in legatura cu plata orelor suplimentare de la sfarsit de saptaman.#-o
Concret: am 2500 roni/luna net
In luna ianuarie am avut 25 ore suplimentare si am primit 445 roni pe acestea. Am cerut o explicatie la firma si mi-au spus ca pentru orele suplimentare am primit 175% fata de orele din zilelel normale dar mie nu prea imi iese socoteala:O
Credeti ca s-a calculat bine?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 6 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Sincer si mie mi se pare cam putin. Raportati salariul brut de incadrare (cu tot cu sporuri permanente) la numarul de zile lucratoare din luna si apoi impartiti la 8. Va rezulta salariul brut orar. Acest salariu orar il inmultiti cu 175% si apoi cu 25 (orele lucrate). Va rezulta remuneratia bruta pentru cele 25 ore lucrate (din care se scad toate contributiile si impozitul)

Problema e ca regula e valabila pentru orele lucrate in cursul saptamanii.

Pentru orele lucrate in zilele de repaus se mai adauga un spor de minim 1% la intreg salariul brut realizat (nu doar la orele suplimentare).
orieda a scris:

....
Pentru orele lucrate in zilele de repaus se mai adauga un spor de minim 1% la intreg salariul brut realizat (nu doar la orele suplimentare).


Unde este prevazut acest cuantum minim al acestui spor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ore suplimentare coffeelove coffeelove Buna seara, va rog sa ma lamuriti. Conform legii orele suplimentare sunt platite cu un spor de 75% din salariu de baza, sau dupa caz/firma sunt oferite ca ore ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare lucrate athos79 athos79 am lucrat la o firma de paza vreo 10 luni la un program de 24\\24 adica 360 de ore lunar, pe un salariu de incadrare de 945 ron, eram pe masina de interventie, ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte in cim si revisal - urgent cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema: In contractul de munca si in revisal, pentru munca de noapte, se inregistreaza de ex. program ... (vezi toată discuția)