avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare in contabilitate cladire + teren
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare in contabilitate cladire + teren

Se incheie contract de vanzare intre persoana fizica (vanzator) si societate.. Obiectul contractului il reprezinta un imobil: cladire + teren aferent. Destinatia cladirii este aceea de cladire administrativa. Avand in vedere ca pretul mentionat in contract este pentru imobil (cladire+teren), cum fac inregistrarea in contabilitate? Ar trebui facuta o evaluare pentru a afla pretul terenului si cel al cladirii?
Cel mai recent răspuns: mioara danaila , utilizator 19:27, 27 Februarie 2015
buna seara ,
am avut si eu o situatie asemanatoare si firma a apelat la un expert evaluator care a impartit valoarea achizitiei pe cele doua componente-cladire si teren. In felul acesta nimeni nu poate contesta valorile cu care sunt inregistrate in contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil si teren vlad.aurelia vlad.aurelia Societatea la care lucrez a achizitionat un imobil cu teren aferent de la o persoana fizica.In contractul de vanzare -cumparare este specificat\"imobil in ... (vezi toată discuția)
Achizitie constructii + teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Imi puteti da si mie va rog frumos o parere in legatura cu valoarea imobilului ce se va inregistra in contabilitate...Ideea este urmatoarea: am achizitionat de ... (vezi toată discuția)
Achizitie depozit - firma neplatitoare de tva dana_1985 dana_1985 Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu o monografie contabila pt. o firma neplatitoare de tva ,care a achizitionat un depozit in val. de 70000 lei. Dar la firma ... (vezi toată discuția)