avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita girant; datorie veche
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita girant; datorie veche

Buna ziua!
Bunica mea a primit astazi o somatie de plata la o executare silita(mobiliara) facuta la nerambursarea unui credit de nevoi personale luat in 2005 de catre o ruda,ea avand calitatea de girant.,Acesta a fost cesionat unei firme de recuperari care a executat-o silit trimitand actele unui executor judecatoresc.
Creditul nu a fost platit de mai bine de 3ani. Ce am putea face in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 15:59, 23 Februarie 2015
sa mergeti la un avocat sa va formuleze contestatie la executare. nu conteaza ca nu a platit 3 ani, sumele se aduna
daca au trecut 3 ani creditul nu a fost prescris?
nu se prescrie asa doar ca au trecut 3ani, e posibil ca in tot acest timp banca sa fi trimis instiintari, somatii si alte astfel de documente catre ruda bunicii, din cate am intalnit ar fi trebuit si la bunica sa ajunga o instiintare inainte de executare dar.....toate hartiile trimise si orice suma platita in tot acest timp prelungeste perioada de prescriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita romeo_sms romeo_sms buna ziua, mama a facut un credit in data de 28.02.2006 un credit de nevoi personale cu rate lunare pe 5 ani.am inteles ca in ziua de azi contractele de nevoi ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Prescriptie vs executare silita Felicitad Felicitad Buna seara! Am facut un credit in 2005 cu plata ratelor pe o perioada de 10 ani. In septembrie anul trecut, 2015, creditul ar fi fost achitat. Din pacate, ... (vezi toată discuția)