avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil minor!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil minor!

Buna ziua, am verificat temele pe forum am citit ce subiecte erau postate si raspunse la acest subiect dar nu se apropie de ceea ce doresc sa intreb si eu.
Povestea mea, dintr-o relatie care s-a sfirsit s-a nascut un copil care acum are 4 ani. Copilul poarta numele tatalui care nu mai are nici o legatura cu noi nu ne viziteaza nu intreaba de sanatatea copilului atit plateste pensia alimentara pt ca am fost hotarita de instanta, am cerut in urma cu 2 ani pensie alimentata si am cistigat procesul in urma unui test de paternitate.Ce doresc eu e sa-i schimb numele copilului dupa numele meu am apelat la bunavointa lui dar refuza categoric.Cum pot sa fac acest lucru fara sa am nevoie de acordul lui.Va multumesc
Daca tatal copilului si-ar fi dat consimtamintul, in forma autentica, pentru schimbarea numelui minorului, problema ar fi fost mai simpla, intrucat s-ar fi putut solutiona problema pe cale administrativa. Intrucat el se opune, va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca, in urma unui proces in fata instantei de judecata.
Ok, va multumesc mult, dar credeti ca am vreo sansa sa obtin schimbarea pe cale judecatoreasca, pt aceasta am nevoie de argumente serioase iar in instanta credeti ca as putea sa ma reprezint singura.
Intr-o asemenea cauza, va puteti prezenta singura , fara a exista vreo reprezentare a unui avocat, insa schimbarea numelui minorului trebuie sa una temeinica , justificata , insotita de argumente convingatoare , care sa fie avute in vedere de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot schimba numele copilului fara acordul tatalui? catyelena catyelena Am un baiat(4ani si 3luni) din o relatie (necasatoriti-copilul pe numele lui). Tatal nu ajuta la cresterea lui cu nimic de 3 ani si 8 luni. Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Ce as putea sa fac? andra_30_tm andra_30_tm Buna, Sunt divortata de 12 ani ,si am un baiat de 13 ani ,si asi dorii sa il trec pe numele meu de fata. Tatal baiatului nu imi plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor cozmapaunita cozmapaunita pe 7 august sau implinit 2 ani de cand sunt despartita de sotul meu si sunt divortata de 1 an si 6 luni .as vrea sa stiu cum si in ce conditii s-ar putea sa ii ... (vezi toată discuția)