avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati contabilitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati contabilitate

Penalitatile de acum 2 ani de la un anumit furnizor au fost anulate prin hotarare judecatoreasca definitiva. Cum se prinde in contabilitate scaderea lor ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:58, 23 Februarie 2015
In cateva cuvinte se face stornare "in rosu", adica se dau banii inapoi de unde s-au luat.
Problema e un pic mai complexa dar pentru asta mai trebuie detalii.
avramcrai a scris:
Penalitatile de acum 2 ani de la un anumit furnizor au fost anulate prin hotarare judecatoreasca definitiva.

Sa intelegem ca furnizorul a calculat si facturat penalizari catre asociatia de proprietari?
Daca asa stau lucrurile, asociatia a platit aceste penalizari sau nu?
Daca le-a platit, acum le va incasa de la furnizor.
Daca nu le-a platit, le scoate suma stabilita de instanta din evidenta contabila, la explicatii trecandu-se hotararea judecatoreasca nr XX din data de....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitãþi respinse de instanþã bodildi bodildi Bună ziua, vă rog să mă ajutaţi.Apartamentul l-am dat în chirie, chiriaşii au acumulat o datorie,au fugit.Asociaţia m-a dat pe mine în judecată ca ... (vezi toată discuția)
Stornare factura neincasata mawpfa mawpfa Buna seara, Am emis o factura, clientul nu a platit-o niciodata, am inchis firma, el cere acum stornare. E legal? Cum sa stornez o factura care nu a fost ... (vezi toată discuția)
Penalizarile dispuse de instanta - legea175/16.07.2010 Krissia . Krissia . As vrea sa stiu daca penalizarile ce au fost dispuse de instanta prin hotarare judecatoreasca definitiva, ca trebuiesc achitate, pot intra sub incidenta legii ... (vezi toată discuția)