avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare Revisal

Buna ziua .
va rog sa ma ajutati intr-o probelema legata de Revisal .
Am un angajat , data angajarii este 12.09.2014 , care s-a operat si a venit cu concediu medical in luna noiembrie (15 zile ), in decembrie a venit dinou cu CM de la 1 dec. la 31 dec., cu acceasi boala . L-am platit si in noiembrie si in decembrie . In luna ian . a trebuit sa merg sa recuperez CM la casa de asigurari , Concedii pe care nu mi le-a primit pt. ca cel din dec. depaseste 90 zile si tb. viza medicului expert . L-am trimis sa vizeze dar nu a reusit , eu i-am retinut banii pt. dec. , unde apare cu venit 0, deci el este suspendat pe perioada 1 dec. -31 dec. El nu mi-a spus ca ii ultimile 12 luni a mai avut CM. , eu l-am intrebat si el a zis ca nu a avut. si mai avuse in luna ian. si febr. 2014 . Acum ar fi trebuit sa aplic in revisal suspendarea dar nu stiu cu ce articol, plus ca depasesc si limita de 30 de zile.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:57, 24 Februarie 2015
Concediile medicale nus e opereaza in REVISAL, indiferent de durata acestora.

art.3 din HG 500/2011:
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
....
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
....
Multumesc pentru raspuns .
Chiar daca concediul medical nu este valabil ? Eu asa il consider daca nu l-am platit si a fost refuzat si la casa de sanatate .
Valabilitatea concediului medical nu cred ca o putem stabili noi , chiar daca nu i l-ati platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare calcul zile calendaristice de concediu medical Georgeta Hriscu Georgeta Hriscu Buna ziua ! Am eliberat , in luna decembrie o adeverinta cu numarul de zile de concediu medical din ultimele 12 luni. Am calculat cu o zi mai putin (65 in loc ... (vezi toată discuția)
Concediu medical platit sau contract de munca intrerupt rizea_tori rizea_tori Buna seara. In perioada 20 noiembrie- 30 noiembrie 2015 am fost in concediu medical, diagnosticul fiind: entorsa picior drept. Pe 30 noiembrie si 1 decembrie ... (vezi toată discuția)
Concediul medical anne_david anne_david Buna ziua, Va rog sa-mi spune-ti, cele 90 zile de CM se considera calendaristice sau lucratoare. Ele se calculeaza de la 01 ian pana la 31 dec, sau in 12 ... (vezi toată discuția)