Buna seara. In perioada 20 noiembrie- 30 noiembrie 2015 am fost in concediu medical, diagnosticul fiind: entorsa picior drept. Pe 30 noiembrie si 1 decembrie fiind zile nelucratoare m-am prezentat la policlinica pt a-mi fi scos ghipsul pe data de 2 decembrie 2015 si incepand cu aceeasi data mi s-a eliberat alt concediu medical pentru recuperarea piciorului pe o perioada de inca 12 zile pana pe data de 13 decembrie 2015. In luna februarie a acestui an (2016) am primit de la firma unde muncesc o instiintare cum ca pe perioada celui de-al 2-lea concediu medical mi s-a intrerupt contractul de munca in baza concediului medical. Mentionez ca medicalul a fost platit 75 %. Este corecta decizia firmei ?
Subsemnatul (patronul firmei) in conformitate cu Legea 53/2003 avand in vedere suspendarea Contractului de munca...... inregistrat..... la data de..... DECID art. 1 Incepand cu data de 02.12.2015 se suspenda CIM pana la data de 14.12 2015 conf. art. 50b din Codul muncii, in baza concediului medical. Tin sa precizez ca eu am mai avut concediu medical 12 zile in perioada 20 noiembrie- 30 noiembrie 2015, si pt acea perioada nu s-a intrerupt contractul de munca, desi eu am stat acasa cu piciorul in ghips. De ce s-a facut acest lucru doar pentru a 2-a perioada/. Multumesc.
1. Pentru prelungirea concediului medical, dvs. ar fi trebuit sa va prezentati la medic pana in data de 30 noiembrie. Pentru ca v-ati dus abia in data de 2 decembrie, medicul v-a dat iar un certificat medical "initial", din care primele 5 zile sunt platite de angajator.
Angajatorii privati nu se bucura absolut deloc ca au angajatii in concediu medical, cu atat mai mult daca le si platesc din fondurile proprii.
Normele de aplicare a OUG nr.158/2005:
ART. 17
(1) Certificatele de concediu medical se completeazã şi se elibereazã la data la care se acordã consultaţia medicalã, stabilindu-se numãrul necesar de zile de concediu medical.
(2) Data de la care începe valabilitatea concediului medical poate fi ulterioarã datei acordãrii numai în cazul certificatelor de concediu medical "în continuare".
(2^1) Pentru certificatele medicale «în continuare», data acordãrii nu poate fi mai mare decât data la care se terminã valabilitatea certificatelor de concediu medical acordate anterior pentru aceeaşi afecţiune.
(3) În situaţia imposibilitãţii prezentãrii asiguratului la medic se pot acorda certificate de concediu medical cu retroactivitate de 24 de ore numai în cazul certificatelor de concediu medical «iniţial».
2. Intr-adevar, Codul muncii suspenda de drept contractul individual de munca pentru perioadele de incapacitate temporara de munca, dar acest lucru nu necesita emiterea unei decizii. Ar trebui atunci ca pentru orice concediu medical sa se faca decizii de suspendare.
Nu vad de ce vi s-a facut o astfel de decizie.
3. Pe perioada celui de-al doilea certificat medical ati fost platita? Nu ati precizat nimic in acest sens.
Cum traim in Romania si trebuie sa stim inainte cind ne imbolnavim...... Exact in a 2-a zi a primului concediu medical fratele meu a fost la medicul ortoped din policlinica pt a ma programa pt scoaterea ghipsului dar nu aveau locuri libere mai devreme de 2 decembrie, si cum la noi stiti bine pe 30 noiembrie si 1 decembrie sunt sarbatori legale si se sta acasa..... de aceea am fost la medic abia pe data de 2 decembrie. Si da, am fost platita pt ambele concedii medicale. Multumesc.
Daca ati fost platita, atunci nu e nici o problema.
Poate angajatorul a facut exces de zel cu decizia de suspendare, cine stie? Chiar nu are rost o astfel de decizie, iar la Revisal nu se inregistreaza suspendarile pentru concedii medicale.
Suspendare revisal
camilecu
Buna ziua .
va rog sa ma ajutati intr-o probelema legata de Revisal .
Am un angajat , data angajarii este 12.09.2014 , care s-a operat si a venit cu concediu ... (vezi toată discuția)
Accident de munca
buratino
sant in concediu medical dar peste 1 saptamana imi expira contractul de munca,angajatorul imi propune sa intru in somaj dar eu as vrea sa imi prelungeasca ... (vezi toată discuția)