Buna seara. In perioada 20 noiembrie- 30 noiembrie 2015 am fost in concediu medical, diagnosticul fiind: entorsa picior drept. Pe 30 noiembrie si 1 decembrie fiind zile nelucratoare m-am prezentat la policlinica pt a-mi fi scos ghipsul pe data de 2 decembrie 2015 si incepand cu aceeasi data mi s-a eliberat alt concediu medical pentru recuperarea piciorului pe o perioada de inca 12 zile pana pe data de 13 decembrie 2015. In luna februarie a acestui an (2016) am primit de la firma unde muncesc o instiintare cum ca pe perioada celui de-al 2-lea concediu medical mi s-a intrerupt contractul de munca in baza concediului medical. Mentionez ca medicalul a fost platit 75 %. Este corecta decizia firmei ?
Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
...
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
...
2. Din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor:
Art. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
...
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
...
3. Asadar pentru concediile medicale contractul individual de munca (CIM) se suspenda de drept deci nu este cazul sa se emita nici o decizie de suspendare a CIM.
Suspendare revisal
camilecu
Buna ziua .
va rog sa ma ajutati intr-o probelema legata de Revisal .
Am un angajat , data angajarii este 12.09.2014 , care s-a operat si a venit cu concediu ... (vezi toată discuția)
Accident de munca
buratino
sant in concediu medical dar peste 1 saptamana imi expira contractul de munca,angajatorul imi propune sa intru in somaj dar eu as vrea sa imi prelungeasca ... (vezi toată discuția)