avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu medical platit sau contract de munca intrerupt
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu medical platit sau contract de munca intrerupt

Buna seara. In perioada 20 noiembrie- 30 noiembrie 2015 am fost in concediu medical, diagnosticul fiind: entorsa picior drept. Pe 30 noiembrie si 1 decembrie fiind zile nelucratoare m-am prezentat la policlinica pt a-mi fi scos ghipsul pe data de 2 decembrie 2015 si incepand cu aceeasi data mi s-a eliberat alt concediu medical pentru recuperarea piciorului pe o perioada de inca 12 zile pana pe data de 13 decembrie 2015. In luna februarie a acestui an (2016) am primit de la firma unde muncesc o instiintare cum ca pe perioada celui de-al 2-lea concediu medical mi s-a intrerupt contractul de munca in baza concediului medical. Mentionez ca medicalul a fost platit 75 %. Este corecta decizia firmei ?
Cel mai recent răspuns: rizea_tori , utilizator 20:53, 27 Martie 2016
Va multumesc.
1. Din Codul muncii:

Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
...
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
...

2. Din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor:

Art. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.

(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
...

h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
...

3. Asadar pentru concediile medicale contractul individual de munca (CIM) se suspenda de drept deci nu este cazul sa se emita nici o decizie de suspendare a CIM.
Va multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare revisal camilecu camilecu Buna ziua . va rog sa ma ajutati intr-o probelema legata de Revisal . Am un angajat , data angajarii este 12.09.2014 , care s-a operat si a venit cu concediu ... (vezi toată discuția)
Accident de munca buratino buratino sant in concediu medical dar peste 1 saptamana imi expira contractul de munca,angajatorul imi propune sa intru in somaj dar eu as vrea sa imi prelungeasca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil dupa incetarea contractului de munca pe perioada determinata ancaolari ancaolari Buna ziua Sunt angajata cu Contract de munca pe perioada determinata pentru 29 luni (03.06.2014 - 21.11.2015) si sunt insarcinata in 19 ... (vezi toată discuția)