avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune.Politia nu a luat masuri dupa 2 luni ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune.Politia nu a luat masuri dupa 2 luni jumate

Buna ziua revin si eu cu un subiect in care v-am mai cerut ajutorul !
In luna octombrie a anului trecut am achizitionat o masina prin intermediul sitului O*X , am facut cu cumpartorul un contract de vanzare-cumparare desi masina erea pe numele mamei sale care erea plecata din localitate urmand sa fac actele cu aceasta cand revine!
2 luni mia tarziu cand am vrut sa vand masina mi-a fost sustras contractul de vanzare-cumparare de un ''cumparator fals'' iar a doua zi acesta a revenit cu pretextul ca vrea sa faca actele direct cu fostul propietar, cand am stabilit intalnirea cu acesta , in fata sectiei 11 politie in momentul cand am ajuns cel de la care am cumparat masina mi-a luat cheiile din contact si a fugit in sectia de politie unde a afirmat ca imi lasase masina amanet si am refuzat sa i-o inapoiez
Din cauza socului suferit cateva minute m-ai tarziu am suferit un atac cerebral si am fost transportat de echipajele SMURD la spital inconstient fara a avea sansa de a depune o plangere in scris, masina ramanand in fata sectiei iar cheiile la cel care mi-o vandduse initial cu suma de 10.400 ron!
A doua zi cand mi-am recapatat cunostiinta m-am externat pe propria raspundere si am fost sa depun plangere! fiind intr-o stare de sanatate precara la momentul respectiv nu am declarat obiectele personale care le aveam in masina la momentul rwespectiv pt ca eu credeam ca masina sa afla la ei in sechestru!
Am depus plangere doar pt masina.....am revenit dupa cateva zile insa mi s-a spus sa revin dupa sarbatori(masina mi-a fost luata de Craciun) dupa ssarbatori am fost si am primit un nr de inregistrare, am fost sunat de sub inspectorul de caz si m-am prezentat inarmat cu documentele de la spital martorii la tranzactie si actele masinii care au ramas in totalitate la mine!
Ajungand acolo mi s-a spus ca am fost chemat doar sa dau o declaratie cum ca nu am fost agresat in sectia de politie si ca mi s-a facut rau din cauze ;'''naturale'' probabil o ancheta interna! I-am spus ofiterului despre obiectele din masina si martori insa a refuzat sa imi ia vreo declaratie spunand ca ma v-a contacta el si vom face o completare la declaratie si vor fi audiati martorii!
Asta in luna ianuarie, nici pana acum nu am fost contactat iar la sectie mi se spune sa astept.... martorii nu au fost audiati nici pana azi si nu mi s-a luat declaratie referitoare la bunuriile din masina! In seara cand s-a inatamplat incidentul am putut observa ca cei de la sectia 11 il cunosteau pe individul care mi-a vandut si luat masina si ma gandesc ca poate este favorizat in vreun fel
Ce pot face in aceasta situatie, unde ma pot adresa? este normal ca dupa 2 luni mai tarziu sa nu fie nimeni audiat si sa nu mi se ia declaratie?
Cel mai recent răspuns: gabilucian , utilizator 15:30, 24 Februarie 2015
Buna seara!

Nu vreau sa va dezamagesc, ci doar sa va spun cum functioneaza sistemul. Trebuie sa va inarmati cu mullta rabdare. Urmarirea penala poate dura intre 1 an - 1 an si jumatate in functie de localitatea unde se afla dosarul, din cauza volumului foarte mare de dosare, de lipsa de personal, etc. Constat din experienta, ca dosarele grele (omor, evaziune, spalare de bani) au prioritate fata de cele mai "usoare" cum ar fi: furt, inselaciune etc.

Cu stima.
Sunt constinet de asta insa eu dupa cta timp mai pot revenii cu o completare la declaratie!
Aveam lucruri in val;oare de 4500 de ron in masina care nu le-am declarat atunci pe moment pur si simplu nu m-am gandit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune/furt... sau pierderea mea... gabilucian gabilucian Buna seara Am si eu nevoie de sfatul unor persoane in cunostiinta de cauza, am patit urmatoarea intamplare: In data de 06.10.2014 am decis sa imi cumpar o ... (vezi toată discuția)
Accident cu daune materiale victor sorin victor sorin buna ziua un prieten a scapat controlul volanului in conditii de drum alunecos si ceva consum de alcool a lovit poarta unui imobil , a incercat rezolvarea ... (vezi toată discuția)
Politai incompetenti sau mituiti? cirstea simona cirstea simona In seara zilei de 09 octombrie, intr-o intersectie semaforizata, un sofer a intrat pe rosu si m-a izbit in plin, eu am intrat regulamentar pe verde. O masina ... (vezi toată discuția)