avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politai incompetenti sau mituiti?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politai incompetenti sau mituiti?

In seara zilei de 09 octombrie, intr-o intersectie semaforizata, un sofer a intrat pe rosu si m-a izbit in plin, eu am intrat regulamentar pe verde. O masina de la o sectie de politie era in spatele meu, a vazut faza, a oprit si a chemat un echipaj de la rutiera cu victime, sotia soferului s-a lovit usor la cap, dar mi-au zis ca nu au voie sa intervina fiind in timpul serviciului. Toata lumea din intersectie a sarit la gatul soferului care a trecut pe rosu si care nu si-a recunoscut nici o clipa vina, mai ales ca aveam in masina un copil de 3 ani si el urla la mine, iar copilul plangea foarte tare. Politia a luat doar 2 martori si i-a audiat, acestia declarand ca eu am trecut pe verde, iar martora care era in cealalta masina a declarat ca ei au trecut pe verde. Astfel ca politia ne-a luat permisele la amandoi, dandu-ne dovezi de circulatie. AVEAU ACEST DREPT? Socata de accident si de reactia fetitei mele eu nu am stat langa masina politiei sa vad ce declara martorii si nici nu le-am luat datele de contact, eu stateam langa masina mea cu fetita in brate. Apoi a venit sotul meu si a luat fetita iar eu cu politia si soferul celalalt am plecat la spital. Sotia lui era bine, au venit multi sustinatori de acasa de la celalalt sofer si care incepeau sa se agite. Politia mi-a spus sa semnez procesul verbal si sa plec dintre ei. Cea mai mare prostie a fost ca l-am semnat in ALB, pentru ca politia mi-a zis ca oricum ei nu au drept de verdict si ca totul tine de procuratura si ca e mai bine sa plec, acolo ei trecand doar date personale. Recunosc ca nu cunosc legea, ca eram socata, ca nu mi-am dat seama de ce am facut decat a doua zi si de atunci sunt disperata. M-am intalnit cu politaii a doua zi pentru a-mi da o autorizatie de reparare a masinii pe CASCO si acolo scria ca celalalt sofer a trecut pe rosu, dar nu au vrut sa-mi arate procesul verbal, ce am semnat eu de fapt, mi-au zis ca au trimis dosarul la parchet. Am fost la parchet si dosarul nu a ajuns acolo. Va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce as putea sa fac, ce drepturi am? Pot sa cer dosarul cuiva? Cand am fost la procuratura pentru prelungirea dovezii mi-au spus ca e doar un martor care a declarat pentru mine, eu i-am vazut pe amandoi in duba politiei dand declaratii, cum a disparut o declaratie,va rog frumos dati-mi un sfat!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 18:11, 30 Octombrie 2009
Buna seara.
Va intoarceti la sectia de Politie unde este dosarul dvs.:
-cereti o audienta la comandantul sectiei ,spuneti exact cum s-a intamplat si solicitati sa dati declaratie pentru ce sa intamplat in aceea zi,neaparat.
-cerere pentru a va elibera un exemplar din procesul verbal (mentionati ca va este necesar la soc.de asigurari,etc...)
Succes.
Multumesc mult!
Asa voi face; chiar am nevoie pe o copie pentru locul de munca, este masina de servici si patroana mea este contrariata de caz...
Sfatul meu este sa nu lasati timpul sa treaca fiindca trece in defavoarea dvs ! Mergeti la politie asa cum v-a sfatuit si Alexandra si solicitati-le dovada de trimitere a dosarului la parchet in cazul in care insista in a spune aceeasi minciuna!B-)
Din pacate , atunci , la locul accidentului , trebuia sa va notati numele si numerele de telefon ale martorilor! Acum este tardiv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat a_p_a a_p_a Buna seara! As avea si eu nevoie de un sfat, va rog frumos! Saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident; eu am trecut pe culoarea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - culpa, reparatia masinii pe rca victor2302 victor2302 buna ziua, Acum cateva zile am facut un accident rutier. Ma aflam intr-o intersectie semaforizata, doar cu semafoare de inainte si a trebuit sa fac ... (vezi toată discuția)