avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acces drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acces drum de servitute

Buna ziua
Pe un drum de servitute de 300 metri suntem 20 de proprietari. Drumul de servitute are iesire la 2 drumuri publice. Adresa drumului de servitute este cea a unuia din drumurile publice. Daca proprietarul primului si celui de-al doilea teren din capatul servitutii pe drumul public la care figureaza adresa doreste sa foloseasca iesirea la celalalt drum public iar aceasta este blocata cu acordul celorlalti 18 proprietari, acestia sunt obligati sa deblocheze iesirea la cel de-al doilea drum public din celalalt capat al servitutii ?

Deasemenea acest proprietar si-a construit pe primul teren, care are iesire si la drumul public o curte in care tine garaje de beton pentru dormitoare angajati iar utilajele auto si masinile firmei le parcheaza pe drumul de servitute care are doar 6 metri latime si este intretinut de toti proprietarii servitutii. Are acest drept fara acordul celorlalti ?

Va multumesc
Marian Colceru
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 08:32, 24 Februarie 2015
din cate am intalnit drumul de servitute este si asa trebuie sa fie in folosinta tuturor celor care au acest drept fara a limita accesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare-drum de servitute sarrahdam sarrahdam Buna ziua, Am cumparat un activ(fabrica) de la un lichidator si am obtinut hotarare judecatoreasca de intabulare (lichidatorul nu vroia sa faca ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)
Reglementare drum de acces bmarian66 bmarian66 buna ziua. am cumparat in 2007 o casa cu terenul aferent in buzau. constructorul a avut un lot mare, l-a dezmembrat, a facut 4 case si a ramas un lot cam de ... (vezi toată discuția)