avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un fel de hartuire...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un fel de hartuire...

Am si eu o problema...ceva cam mare pentru mine.
Mama mea a murit in august 2013, iar eu m-am mutat in casa parintilor mei in ianuarie 2014. Avand mai multe certuri cu tatal meu care zicea ca vrea sa vada in scris ca am dreptul in casa, am facut si succesiunea in septembrie 2014. problema e ca si cu succesiunea facuta tatal meu imi spune la fiecare cearta sa imi fac bagajul si sa plec, pentru ca este casa lui.
Tin sa precizez ca sunt casatorita si am si o fetita de 4 ani, si am si o boala cumplita: scleroza multipla. Si chiar nu am nevoie de astfel de show-uri. As vrea sa stiu daca as putea sa fac ceva in tribunal, pentru ca totusi as numi toate astea ca un fel de hartuire: trebuie sa fac ce vrea el, cand vrea el, si cum vrea el si cum nu fac gata pot sa-mi fac bagajele. Sper sa primesc un raspuns!
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 23:52, 26 Februarie 2015
mottofreee a scris:

Partea ce vi se cuvine ca unic copil al mamei dvs (pot sa banuiesc asta) este de 1/4 ,dealtfel e inscris pe actul de succesiune

:O poate 3/4 din partea mamei.
Partea e inscrisa pe actul de succesiune .
De fapt fondul problemei e altul ,acum poate sa aleaga intre ordin de protectie si iesirea din indiviziune . In ambele situatii e vorba sa-si dea in judecata parintele dar dupa cum se poarta (parintele) se impune acest lucru ; popular se zice ca 'se cere'.
Bineinteles ca dupa ce primeste citatia ,tatal poate se lumineaza si cade la pace (uneori gura bate c....u ,si realizeaza asta) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa opresc violenta si cui sa ma adresez pentru asta? flory_mariutza flory_mariutza Buna! Povestea mea este asa... Parinti mei au o casnicie de mai bine de 25 de ani, in trecut au mai existat unele acte de violenta din partea tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Se poate da unul din parinti afara din casa pentru violenta? este divortul o solutie? ales89 ales89 Tatal meu este violent si periodic exista divergente intre parintii mei in care se ajunge la batai. Au impreuna un credit (mare) – la care mai au de ... (vezi toată discuția)
Divort, stabilirea domiciliului ContSters340944 ContSters340944 Buna ziua, Sunt in divort cu sotul meu, stam intr-o locuinta sociala, data de primarie, titular de contract sunt eu. Chiar nu mai putem locui impreuna, am ... (vezi toată discuția)